Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Биткойн
Публикувано на: 08 Яну 2014 19:01

Баба Гуси написа:
бит коьн

Битконь

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Яну 2014 19:09

Der Meister написа:
Най-вероятно всеки се надява просто да ги продаде за повече пари и в един хубав момент когато идеята замре, някой който има много биткойни ще бъде прецакан :D
То тва за сяка валута може да го кажеш

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 10 Яну 2014 20:21

Мисля че що годе разбрах идеята ...
Но ми е интересно, след като тези пари са виртуални, не са контролирани от никоя банка или държава, реално не са обезпечени с нищо ... след 2-3 месеца примерно, не може ли да кажат че вече няма да струват нищо ?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
Публикувано на: 10 Яну 2014 22:10

Тея лайткойни принципа им пак ли е като биткойни ? С майнери, портофели и т.н ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Яну 2014 01:43

австриискиа дънер написа:
Тея лайткойни принципа им пак ли е като биткойни ? С майнери, портофели и т.н ?

Да същата работа са. Портфейлите, демек клиентите дори изглеждат по същия начин, разликата е само в иконката. Програмите с които се копае са по-различни, щото litecoin се генерират по друг алгоритъм. И тия специализираните за биткойн asic усройства не могат да копаят лайтсойните и затова не се вдига толкова много трудността им.
Иначе Биткойните симулират добиване на злато, докато лайткойните може да минат за виртуално сребро.

NoName написа:
Но ми е интересно, след като тези пари са виртуални, не са контролирани от никоя банка или държава, реално не са обезпечени с нищо ... след 2-3 месеца примерно, не може ли да кажат че вече няма да струват нищо ?

Това се говори от няколко години - че хората щели да се откажат, балонът шял да се спука и т.н. От тогава досега обаче биткойните трупат все повече доверие и популярност. Щoм вече има хора които дават 700 долара за биткойн и има стоки които могат да се продават с биткойни, примерно хостинг за сайт или за рекламни банери. Има онлайн магазини които приемат биткойни за разни дреболийки. В Япония има улични автомати за напитки, приемащи биткойни :D .
Единствения начин да се спре това нещо е ако забранят Биткойните и всички подобни опити за криптовалути със закон и намерят начин как да приложат тоя закон ефективно.

Много хора поради някакви причини хейтват банките, държавите монетарната система и т.н и затова се радват на идеята на биткойните. Според тях и доларите също се генерират без да имат покритие, но са контролирани изцяло от злите илюминати/масони/рептили/евреи/извънземни , които използват зелените хартийки като средство за поробване на хората :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Яну 2014 02:05

NoName написа:

Цената я определят борсите, които продават биткойни. Ако хората загубят интерес към идеята и престанат да купуват биткойни би трябвало да спадне.

Иначе то и 90% (даже сигурно и повече) от реалните пари също са виртуални и също не са обезпечени с нищо :D

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com