Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Готвене на пиле сешсе
Публикувано на: 11 Дек 2012 03:36

ПичОве, вие как готвите пиле?

Тук има един магазин Iceland, в който някои неща, най-вече месото, е евтинджоз, и на вкус е много добро, сигурно не е от най-щастливите пилета, ама то си е ебало майката тия дни и без друго, всичко е гмо и блъскано с хормони.

Та аз за да съм сигурен, че е добре сготвено, първо го варя, и после или го мариновам и го пека, или го панирам и пържа, или досипвам вода и му добявам треволяци и някакви грудки там да стане на супа.

Та въпросите, на които най-вече искам отговори са според вас евтино месо задължително ли означава вредно (говорим за замразено между другото), и ако се превари здраво пилето, това понижава ли по някакъв начин хранителните му качества.

Айде вие сте

Профил Skype

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Заглавие: Re: Готвене на пиле сешсе
Публикувано на: 11 Дек 2012 07:23

По принцип "За каквото си плащаш - това получаваш". По-ниската цена означава, че нещо в производствения процес е съкратено - я контрол на хигиената, я на хранта, я бог знае на какво...
Ама щом искаш да знаеш как да си го направиш - убу :Р Аз лично предпочитам охладено, а не замразено месо (По възможност от гърдички). Слагаш месата в един плик (едно по едно) и с чук за пържоли им ебаваш мамата. След това решаваш в кой съд ще ги киснеш с марина, блъскаш вътре соев сос, лимонов сок + парченца цял лимон между пържолките, черен пипер ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на зърна, лук (пак между месата). Когато вече си подредил пържолките в съда, заливаш ги с бяло вино така че хубаво да се покрият. Похлупваш съда, оставяш в хладилника за няколко часа, а през тва време шибваш едно винце (или две).
После загравяш фурната на стандартно (220 градуса) и си приготвяш тава за печене. Вътре редиш пържолките, слагаш им колелца от лучец отгоре (щото тоя лук после става да си оближеш пръстите), слагаш им манко олио и ги поливаш пак с бяло винце. Печеш.
След това месото е толкова крехко и ароматно и сочно, че ще качиш 15-тина килограма в рамките на минути. Па ако и едно винце имаш да си прокарваш пилците по-лесно - кой кат' тебе...

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2012 13:00

сигурно нещо от ветеринарния контрол батка. като чета за разните лайшмании, тении, трихинели и още нам си кво напоследък, съм яко потресен на тая тема. почти по всяка вероятност му има нещо.

или е забравено във фризера на някой кораб 15 години и сега са го изкопали деазнам

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2012 20:58

ся че ти кажем яз как го прайм:

пръво си турам ена ракийчшса со кисело зейе, тамън станало от бидоня и 1 чаша армеева чорбъ за гасилка - изпиам го тва, дорде слушам DOWN - THE PURPLE EP

тогиз отиам и тургам патката у ена тенджеръ с вода а са размрази оти трътката й веке станала кат мусурата на пенсионер дека си а маанал ченето

връщам са и си сипвам още ракиджос и решавам си пущим веч SLAYER

след тва идва шефо, сипваме си по един ракиджос и той дорде ме настигне а станало време за DARKTHRONE

изпиаме две бутилки ракия и тогаз ни е през куро за умрелото пиле

ще има за утре вечер

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2012 21:37

Тва като го прочетох, станах да си взема малко кухненска хартия, че си оплюх монитора от смях :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2012 22:13

аз напрал тоалетна, че разсипах моменто

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2012 22:21

Нема проблем, аз по принцип ги кисна по едно денонощие, та да се удавят как си тре'е. Иначе и аз на женското му готвя, ама то кво стана, та се събрахме двамата ентусиаст-кулинари, та се бием кой да готви и накрая се разбрахме аз да правя едно, тя друго, и просто по малко, та да не остава и така всички са доволни (и сити) :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 00:41

Ще я пробвам тази рецепта.

Иначе мен ме притуснява по-скоро да не са ги тъпкали с някакви хормони или деа знам, не им разбирам, само са ми разправяли как може да ти се отрази зле това. Да ти пораснат цици, или нокът на оная работа, или нещо такова хах.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 00:43

Depraved написа:
Ще я пробвам тази рецепта.

Иначе мен ме притуснява по-скоро да не са ги тъпкали с някакви хормони или деа знам, не им разбирам, само са ми разправяли как може да ти се отрази зле това. Да ти пораснат цици, или нокът на оная работа, или нещо такова хах.

:shock: :shock: :shock: я някой да ми даде линк към кулинарната тема, там май имаше рецепти че и сакат човек да си сготви сам.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 12 Дек 2012 01:11

Само недей пържи, ужасна гавра с месото. И все пак, ако решиш да го правиш - без олио, те си пускат мазнинка, само водичка или вино слагай в тигана.

Много <3 за диста.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 01:17

emcho ako ti porasnat cici bratle smqtai naprao sam ti otpral sfinktero

i she REVESH :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 02:18

особено с тоя нокът на оная работа, че му раздереш маточината кат куцу пиле домат

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 03:00

е аре стиа са

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 12 Дек 2012 03:07

Евентуално в понеделника (най-скорошния ден, в който се очаква да вечерям в нас) ще сготвя по рецептата на Диста и определено ще напиша отзиви! Сега само се облизвам тука от писанията му и тези на Митко

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 06:23

Мите, за следващия път да си знаеш - няма проблем дори повечко да дойде виното при печене. На 8-ми като ги правих имаше СТРАШНО много вино и на всяка нова партида доливах по малко без да ми мигне окото :D Гъбите определено са много добра идея. Може също да се сложи морковче, картофи, пресен бадем, прясно кашу, готварска сметана... Как му на човек сака :D Също така, ако пържолите са свински, може да замениш бялото вино с червено. По принцип и при пиле може да се направи, обаче съм установил, че с бяло просто се връзва по-добре.
И да не забравите ена салата да си нарежете, ей! :D Малко айсберг (ама не го режете, ми го късайте), в него нарязана зелена маслина, варена царевица, кълнове от соя или слънчоглед, овкусена със зехтин, лимон и сол. И отстрани един дресинг от риба тон с майонеза с червен и черен пипер.
Мале, потекоха ми лигоците рано сабалян :D :D

Depraved написа:

Не знам да ти порастне нещо, ама повечето от евтините пилета ги блъскат с антибиотици яко, та да нема фира по реколтата (щото го гледат по 1000 пилета на квадратен метър) и после тия боклуци директно в тебе идват. Хормоните са ясни, то вече ако не си отстреляш дивеча, или не си отгледаш животното - смятай, че е пълен боклук тва месо. Ама да ти не дреме, батка, вече навсякъде и всичко е така. Тъжно, ама факт. Аз за това преди година се бях отказал и отвратил от всякакво месо, обаче дедо ми ми върна апетита към него с едни нечовешки ярешки стекове :D :D

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 09:33

http://www.jenite.net/2008/04/blog-post_8224.html

Аз така съм си го правил и беше уникално, единственият проблем е че дадох някви пари отгоре за подправки, но пък оттогава съм пристрастен към джинджифил и го слагам на всичко.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 12:36

-Много Пиле
- Сметана
- Горчица
- Топено Сирене
- Малко магданоз
- Всичко в тигана и си ти.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2012 12:41

http://recepti.gotvach.bg/r-5503-%D0%9F ... 0%B1%D0%B8 - това ми е любимото, перфектната манджичка

http://recepti.gotvach.bg/r-8330-%D0%A1 ... 1%84%D0%B8 - има го в Билла подобно пилешко огретенче

http://recepti.gotvach.bg/r-4226-%D0%9F ... 1%87%D0%B5 - с бира, лютеничка и пържени картофки

http://recepti.gotvach.bg/r-4013-%D0%9F ... 0%BB%D0%B5 + добавяне на малко ориз

http://recepti.gotvach.bg/r-3769-%D0%9F ... 1%82%D0%B0 + чеснов сос за топене

С уговорката, че не ги готвя аз и може би има разминавания в съставките и приготвянето, но идеята като цяло е същата. Пилешкото е супер :)

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com