Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Заглавие: Re: Американско Лицемерие
Публикувано на: 03 Дек 2010 23:59

Дади написа:
Добре, бе, тъпаци, а в България да не би да е забранено да носиш оръжие ?

В България не можеш на 16-тия си рожден ден да отидеш в супер маркет и да вземеш полу автоматично оръжие с голям калибър.

Документи, изпити, името ти в кат, период на изчакване, преглед от психиатър и можеш да носиш пистолет макаров, ама не и скрит.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 04 Дек 2010 01:27

Разликата е маргинална, дали ще има някакъв процес, през който трябва да се мине, или закупаването е свободно, фактът остава, че даваш способност на сульо и пульо да си вземе пистолет. В нашия случай (българския) не мисля че тез' механизми така или иначе са спряли някого. За всяко стреляне в щатите имаш сума примери за стреляния в други държави. Престъпността в часност е по дефиниция над закона, затова и каквото ограничение да поставиш - няма да ги спре. Като цяло това е и част от замисъла на въпросната втора поправка - да дадеш в ръцете на хората начин да предпазват домовете и семействата си (щот' откритото стреляне по невинни не е позволено). Така или иначе, законите тук или там не са спряли никого от т'ва да вземе оръжие и да разстреля 20 души; ученици също се стрелят наляво-надясно, набарали един бог знае откъде огнестрелно оръжие. Зат'ва търсете проблема другаде, не в правото да закупуваш и носиш (само в някои щати) оръжие свободно.

Да изтъкна, че съм съгласен, че е тъпо. Като цяло най-хитро би било да се забрани изобщо продаването на оръжие на частни лица. Това включва лицензи, ловджийски глупости (отделен факт е, че смятам ловуването за невероятно тъпа концепция) и всякакви други хуйовини, които позволяват на обикновени хора да разполагат с оръжие. Това, което ме дразни отвъд абсолютно всякакъв предел обаче е непрестанното обясняване "аааа, ама те американците са тъпи" и абсолютно дебилното поставяне на една цяла нация под общ знаменател. При положение, че повечето от вас жив американец не са виждали, а тея от вас, дет' са виждали - ще ми кажете, че са били психопати, препасани с три картечници и РПГ на рамо, така ли ? >.>

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2010 01:53

А каква е разликата между застрелян с пистолет, наръган с нож, пребит с бухалка, отровен в арсен или удушен с възглавница? Когато има престъпно намерение или ситуация, предразполагаща към такова то ще бъде осъществено независимо как. Идеята е, че оръжието може да защити живота ти, когато ти самият не можеш. В този смисъл Дади е прав.

П.С. Това ми припомня на един епизод на Дъ Симпсънс, където Хоумър си купи пистолет и от мързел гасеше лампите в къщата с изстрели :D

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 04 Дек 2010 02:41

Ееех, да продаваха Калашници в Kaufland...

Профил

Публикувано на: 04 Дек 2010 03:15

Fanatic написа:
Ееех, да продаваха Калашници в Kaufland...

И аз съм фен на Калашуга, но едно МР7, FN F2000, G36, или в краен случай М1911, по биха ми допаднали . :lol:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 04 Дек 2010 10:07

Дади написа:
Разликата е маргинална, дали ще има някакъв процес, през който трябва да се мине, или закупаването е свободно, фактът остава, че даваш способност на сульо и пульо да си вземе пистолет. В нашия случай (българския) не мисля че тез' механизми така или иначе са спряли някого. За всяко стреляне в щатите имаш сума примери за стреляния в други държави. Престъпността в часност е по дефиниция над закона, затова и каквото ограничение да поставиш - няма да ги спре. Като цяло това е и част от замисъла на въпросната втора поправка - да дадеш в ръцете на хората начин да предпазват домовете и семействата си (щот' откритото стреляне по невинни не е позволено). Така или иначе, законите тук или там не са спряли никого от т'ва да вземе оръжие и да разстреля 20 души; ученици също се стрелят наляво-надясно, набарали един бог знае откъде огнестрелно оръжие. Зат'ва търсете проблема другаде, не в правото да закупуваш и носиш (само в някои щати) оръжие свободно.

Да изтъкна, че съм съгласен, че е тъпо. Като цяло най-хитро би било да се забрани изобщо продаването на оръжие на частни лица. Това включва лицензи, ловджийски глупости (отделен факт е, че смятам ловуването за невероятно тъпа концепция) и всякакви други хуйовини, които позволяват на обикновени хора да разполагат с оръжие. Това, което ме дразни отвъд абсолютно всякакъв предел обаче е непрестанното обясняване "аааа, ама те американците са тъпи" и абсолютно дебилното поставяне на една цяла нация под общ знаменател. При положение, че повечето от вас жив американец не са виждали, а тея от вас, дет' са виждали - ще ми кажете, че са били психопати, препасани с три картечници и РПГ на рамо, така ли ? >.>

Евала. Много добре го каза. ;)
Иначе има разлика между ловно и бойно оръжие, така че ловджийския билет не ти дава право да закупиш каквото и да е оръжие. Но да, адски тъпа концепция е, макар и да съм вече обграден от лови в рода си...аз още се дърпам.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 06 Дек 2010 06:05

Няма да влизам в детайли.

Основната идея при американците е да имат оръжие с което да свалят правителството им ако някога се обърне срещу тях. Другото е самозащита. Ако си криминален оръжие ще си намериш тъй или иначе. Ако си престъпник би ли влязал в имот знаеки че собственика на тоя имот има оръжие и според закона може да те отрепе съвсем легално? Не мисля.

Две съвсем простички причини, които според мен са напълно достатъчни.

Често като говоря за американците, разни хора имат навикът да ми казват, че тук са ме brain wash-нали. А всъщност повечето хора говорят адски тъпи неща без никакъв личен поглед върху нещата. Тъпи хора има навсякъде. Също и необразованост.

При положение, че имам абсолютно всички възможности да успея, да се реализирам защо ми е да уча нещо което не ми трябва? Това, което ме интересува мога да го прочета, науча от обща култура без да съм задължен да го науча. Америка е доста голяма страна и повечето от нещата, които ти трябват за реализация в Европа не са нужни тук и съответно не ти трябват, например езици.

Ако в България стандарта на живот беше супер и можеш лесно да се реализираш професионално би ли учил немски или френски? Аз лично не бих се занимавал.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com