Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Да живее България, капитализма и европеидната раса!
Публикувано на: 30 Дек 2009 08:36

Голяма част от изданията наистина се разпадат и са некачествени и това не е само от сега, ами общо взето винаги е било така :(

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 30 Дек 2009 10:04

Andrey, само на мен ли ми се струва, че средната заплата на запад е по-голяма от тази тук, съответно за изпълнението на една длъжност тук и там получаваш различно възнаграждение? Да? За какво изобщо си говорим тогава?

Цитат:
http://img340.imageshack.us/i/yoyo024.jpg/
Това са книгите, които съм си купувал през последната година и половина и нито една от тях не струва повече от 12 лева, с изключение на "Златото на партията", която макар и малко еднообразна в един момент си заслужава всяка стотинка.
Книгите тук не са по-скъпи, просто ако някоя от тях струва 6-7 евро, респективно тук ще струва 10 лева.

Е, ще приемеш на доверие, че книгите, които аз съм си купил през последната година имат по-голяма средна цена, нали? Окей.

Сега за англоезичните издания, които в едно 99% от случаите притежават:
1) По-качествена като материал корица
2) По-качествена като рисунък корица
3) По-качествена хартия
4) По-качествен печат (от всички английски книги, които съм прочел, вероятно съм открил не повече от 5 печатни грешки ОБЩО; в българските книги да не казвам число, че е леко фрустиращо)
5) Като цяло книжното тяло е по-качествено. Някой да е забелязал как всяка втора книга на Бард се разпада или, най-малкото, кориците и се разлепят?
6) Много по-адекватна цена спрямо доходите на читателите. Да не говорим, че в едно 40% от случаите ми е по-изгодно да си купя книжката в оригинал, 'щото е по-евтина.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 30 Дек 2009 20:10

Andrey358 написа:
Истината обаче е, че в чужбина българите вярват, че само от тях си зависи дали
ще постигнат мечтите си и за това здравата запретват ръкави. У нас редовното оправдание е "Еми в България...".

И ти не само смяташ, но и гласно показваш, че за теб това е основната причина българите да предпочитат да работят в чужбина? :shock:
Ти малоумен ли си бе, момче?
Очевидно си напълно икономически неадекватен, че явно не разполагаш и с основни логически познания, за да разбереш колко абсурдни глупости пишеш, така че няма да споря с теб въобще.

Премести ли сте темата към книгите. Хубаво. У нас върху книгите се прилага пълно ДДС, докато в почти целия ЕС е или намалено, или не се прилага въобще. ОБАЧЕ не налагаме ДДС върху хазарта (да, в последно време има промени), който е един не само ненужен, но и абсолютно вреден за националното развитие отрасъл. И после причината хората да емигрират била, че си въобразявали, че в чужбина ще си реализират мечтите, а тук само се оправдавали...

Евала Моридине за адекватното мнение.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 30 Дек 2009 21:16

Dante написа:
новата лесноразпадаща се книжка на Лукянено, издадена от Индофар, в оригинал от 500 страници - 15 лева, се продава на два тома с обща цена 26 лева.

Коя тази? ^^

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2009 22:41

Цитат:
Някой да е забелязал как всяка втора книга на Бард се разпада или, най-малкото, кориците и се разлепят?

Прочел съм всичките книги, на които бях дал снимка, някои дори са стояли отворени по 1 месец, защото не съм имал време да ги чета, всичките са на Бард и всичките, освен малко измачкани на места, са си същите, както когато ги купих.
Просто не мога да си представя при какви условия и по какъв начин четеш тия книги, че се разпадат.

Цитат:
6) Много по-адекватна цена спрямо доходите на читателите. Да не говорим, че в едно 40% от случаите ми е по-изгодно да си купя книжката в оригинал, 'щото е по-евтина.

Естествено, че ще е по-евтина, защото има повече хора, които да я купят, следователно и издателствата могат да намалят цената.Освен това в българското издание влиза и превод.

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 31 Дек 2009 11:02

Присъединявам се към Алми с въпроса за условията, в които ги четете тези книги, че чак да се разпаднат. :roll: Една от посочените, "Седемте смъртоносни чудеса", я имам от кажи-речи когато излезе на български - 2, максимум 3 години. Изчел съм я 5 пъти. Нито корицата се е отлепила, нито страници са се късали...освен, че изглежда леко поизносена, не се е променила от деня, в който я купих.
Ами гледайте на какви условия оставяте четивото, гледайте и как четете. Пазете си книгите. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Дек 2009 15:00

Вие обаче намерихте за какво да се хванете, а?

У лево, ей.
Никъде не съм посочил, че АЗ си преебавам книгите :mfngr:
Ще си говорим пак, когато ми кажете, че всяка една ваша книга минава през опаковане в подвързия, специална допълнителна сгъвка с цел да се избегне разлепяне в основата, където се срещат корица и страници, а при по-дебелите томове - ъгъл на разтваряне не по-голям от 100 градуса и внимателно поддържане на книгата в процеса на прелистване, за да не се получи усукване в гърба, което също води до кофти последици при по-нататъшни препрочитания.

Добавяме и това, че всеки непосветен, на когото заема книга, бива обучаван в продължение на пет минути как да се грижи за по-ценните ми такива и получаваме нещо, което трябваше да изтъкна в името на безумно несъстоятелните и несвързани с темата на спора забележки, дето ми ги отправяте.

И, подемайки отново офанзива срещу тия от Бард, ще подчертая, че практиката им да издават лайняни като тяло книги е сравнително нова. Съпоставка между дебел 1100 страници том на Колелото на Времето, издаден през 1999 година (цена тогава 13,50), и такъв, дебел 700 страници, издаден през 2006 (цена тогава 14,99; в момента 19,99), се състои в това, че първият е четен от 6 (шестима) различни човека и резултатът е лека захабеност и подбелване на кориците. При вторият, четен в същите условия от 2 (двама) от тези хора, имаме счупено на две гръбче и полуразпадаща се книжка. Що?

Ми щото Бард започнаха да заменят еластичните си и сравнително меки корици с някакъв твърд и неиздръжлив картон, който преебава всичко. С уточнението, че става въпрос за обикновените им издания под 20 лева; тези над, макар и с ебати високата цена, са силно прилични.

И още нещо - пийте червено вино. Приятно и полезно е... особено първото.

П.П.
За нито едно от английските издания, които притежавам, не съм полагал каквито и да било от необходимите за българските книги грижи. И са в безупречно състояние. Купувайте българското, а... хахаха.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Яну 2010 04:14

Е къ че го прочетеш, кажи ми, като си разфокусиран на макс и две не видиш, ше ви еба у пияндурниците, дека се зехте...
Бегай тресни едно и за мене и се не занимавай с глупости :D

Iron Maiden - Can I play with madness

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 01 Яну 2010 05:03

ко ви пука за др ле то на тебе да ти е хубаво ако не е почвай да се оплакваш :wink:

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Яну 2010 05:10

Моридин написа:
Е къ че го прочетеш, кажи ми, като си разфокусиран на макс и две не видиш, ше ви еба у пияндурниците, дека се зехте...
Бегай тресни едно и за мене и се не занимавай с глупости :D

Iron Maiden - Can I play with madness

Бако чей да видиш снимките тука да разбереш за що иде реч... макята си а ебало. :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Яну 2010 23:50

Моридин написа:
Цитат:
Истината е, че ако българите полагаха същите усилия и подхождаха със същия ентусиазъм към делата си тук в България, както го правят когато са в чужбина резултатите щяха да са почти толкова добри, ако не и повече.

Това е просто невярно. С един брой усилия навън можеш да постигнеш повече, защото вече има подходяща почва, която да ги възнагради. Тук има два варианта - или тръгваш по пътя на далаверата, или се чупиш от труд, за да успееш.

П.П.
Между другото, Изход го каза много добре това за книгите. Изобщо не беше далеч времето (5-6 години), когато средната цена на един роман беше ПОД десет лева. Сега тя е НАД 15 :shock:
Не знам какво става, но с тези цени българските книгоиздатели не само, че не допринасят за усилването на читателския интерес, а направо го унищожават чрез някакъв зверски финансов геноцид.

Е да де ,защо като са в чужбина се чупят от труд ,а тук бачкат колкото да преживеят !?Въпросът е в мотивацията и перспективата за успех - там я има ,тук не !

Профил

Публикувано на: 07 Яну 2010 01:51

Сложна е ситуацията според мен От една страна няма условия, за да надскочиш посредствеността и сивотата в България, пък ако успееш - не се задържаш и изпадаш.
Това е и проблемът. Посредствените и тези, които нямат смелост, барат меча, а който е умен, дори не толкова, но смел - успява и рано или късно осъзнава, че някъде другаде и малкото, което може и знае ще бъде по-добре оценено. То затова не само умните избягаха. :)

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 07 Яну 2010 07:38

Spoonkiller написа:
Andrey358 написа:
Истината обаче е, че в чужбина българите вярват, че само от тях си зависи дали
ще постигнат мечтите си и за това здравата запретват ръкави. У нас редовното оправдание е "Еми в България...".

И ти не само смяташ, но и гласно показваш, че за теб това е основната причина българите да предпочитат да работят в чужбина? :shock:
Ти малоумен ли си бе, момче?
Очевидно си напълно икономически неадекватен, че явно не разполагаш и с основни логически познания, за да разбереш колко абсурдни глупости пишеш, така че няма да споря с теб въобще.

Казвам и явно показвам, че според мен това е причината българите да преуспяват в чужбина. Тъй като аз самия съм имал шанса да работя известно време зад граница с други българи имам наблюдения по въпроса, така че не си говоря празни приказки. И ако обичаш се обоснови по-ясно с кое от казаното от мен не си съгласен и защо, а ако не ти се влиза в спорове "въобще", по-добре си задръж мнението за себе си.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com