Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: 1 септември 1939
Публикувано на: 03 Сеп 2009 21:01

А светът не е ли пълен с комплексирани хора?

Профил

Аватар
В момента играе: PES 2010,Mass Effect 2,The Godfather 2
Публикувано на: 03 Сеп 2009 21:52

Sirius написа:
Единственото, което ми става ясно, е че си някакъв луд комплексар. Не виждам кой ти се връзва, освен ти самият. Излез си от филма.
И не, не е яко да си черпиш знанията от американски форуми .. ставаш за смях после:) А да ми цитираш Бакунин .. ходи си чети в гугъл, само гледай да не изкълчиш някоя клетка междувременно и разбери малко повече за него.
Абе .. олигофрен си тръгна, олигофрен се връщаш. Заеби.

sirius, ставаш смешен.

Онзи се държи културно и спори като човек, а ти псуваш като пиян каруцар. На човека му е позволено да си има собствено мнение и не можеш да го наречеш глупак или комплексар само защото мнението му е различно от твоето. Държиш се като 12-годишно лапе, което писка срещу факта, че нещата не са такива, каквото то иска да бъдат. Още по-зле ако наистина сте били приятели, както казва той. Аз ако бях на негово място щях да те репортна за лична обида.

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:11

човек написа:
А светът не е ли пълен с комплексирани хора?

Зависи от дефиницията ти за "комплексиран човек".

Аз бих казал, че малко комплексираност дори помага. Много пъти през живота си съм се чувствал по-незначителен от другите хора, когато видя, че те умеят нещо, което аз не мога. Често това ме е мотивирало да работя по-здраво и да науча това, от което се възхищавам у тях. Умерено количество комплексираност може да ти даде воля да надмогнеш ограниченията си. Проблемът е ПРЕКАЛЕНАТА комплексираност, която води до депресия. Дозата различава лекарството от отровата.

Което ни води до една друга интересна дискусия: Смятате ли, че Хитлер е бил комплексар?

Чувал съм много пъти теорията, че Хитлер е извършил всичките си деяния, защото е страдал от комплекс за малоценност и е искал да се утвърди като велик човек - някой, който ще бъде запомнен с грандиозните си дела. Мислите ли, че е така?

Аз лично не съм съгласен и смятам, че това много опростява нещата. Комплекси със сигурност е имало, но към тях вероятно са се добавили и идеализъм и вяра в каузата. Неведнъж историята е била свидетел, как дадена идея така е увличала последователите си, че те са ставали фанатици, губейки представата си за добро и зло. Според мен нещо такова се е случило и с него. Хитлер със сигурност е вярвал в правотата на каузата си и е искал да осъществи промяна за добро (добро от неговата гледна точка, разбира се). Към това, предполагам, са се добавили мечтите за слава и комплексите. Но само комплексарщина не може да подтикне към такива грандиозни дела като неговите - ако беше така, аз направо бих желал да съм комплексар.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:26

За комплексар не знам,но Хитлер е бил страхливец.Всички знаят как приключва живота му-в бункер,с пръснат череп.А това не е достойно.

Профил

Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:37

Войната не води към прогрес. Или поне не точно. Наистина, по време на война се мобилизира целия ресурс на държавата...обаче и много се прахосва. За 4 години могат да се направят открития, които иначе могат да отнемат десетиле, обаче ресурсат, който се изразходва е стократно по-голям. Е, това прави ли войната хубаво нещо? Не гледайте толкова повърхностно на нещата. Историята е доказала, че от войната нищо добро не е дошло. Защо да се правим на интересни, искарвайки, че черното е бяло?
Minotaur King, гледам, че американската пропаганда ти е изкривила психиката. Всичко това- за съревнованието между хората, битката за оцеляване, постоянният конфликт и т.н. са заложени в капитализма принципи. А нима капитализмът е най-доброто управление? Американците много хубаво си се борят за оцеляването, пилеят ресурса на бедните страни и ги оглозгват, докато си карат коли с баснословен разход на гориво, хранят се...прекомерно много. Арогантни използвачи. Капитализмът е, може би, най-лошият режим, който човечеството е имало. Той дава една задоволителна среда, в която се възпитават изкривени идеали и изключваща всички ценности, с изключение на парите. Мразя американците и техният върл капитализъм. И не ми е приятно, когато виждам как промива мозъците на другите.
Конфликтите изтощават. Унистожават. Изкуствено тласкат прогреса.
Това е моето обобщение по темата.

И моля ви си, стига с изцепки като: Защо ме обиди, мислех, че сме приятели :lol:
Много съм уморен сега, утре ще си редактирам поста и ще оправя грешките, с които той може би изобилства.
Лека вечер.

JFK, а как да го приклучи? Измъчван от комунистите ли?

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:38

Till Lindemann написа:
аз пък си мислих, че Ръдърфорд е създал планетарния модел на атома чрез поредица от експерименти с пропускане на хелиеви ядра и електрони през златна пластина, а ядрената енергия(ся внимавай кво ще напиша, да не се изкажеш неподготвен)е открита от Фредерик Жолио-Кюри и жена му Мария Кюри :idea: :idea:

През годината, която съм казал, Ръдърфорд за пръв път обяснява (чисто теоритично) явлението "радиоактивност". Самата радиоактивност се наблюдава много преди това, но никой не е успява да разбере, защо ураниевите съединения излъчват лъчение, което осветява фотографска платка. Ръдърфорд предполага, че лъчението се дължи на разпада на атомните ядра, в следствие на което, те се превръщат в ядра на други елементи и в целият този процес се освобождава енергия. Мария Кюри приема тази терория, като най-вероятна за момента и започва лабораторна работа заедно със съпруга си на нейната база. След това доста велики умове работят над тази тема. Фактически първото разцепване на ядрото става някъде преди 1920, не знам точно кога, но със сигурност много преди 1939.
Това за ядрената енергия. За другите "заслуги", които се преписват на ВСВ, като възхода на електротехниката, радиотехниката и медицината, също може да се изпише, но както се вижда, няма особен смисъл.
А да се намесват компютрите, Интернет и GSM като последица от Втората Световна, както този Тил говореше, вече чупи тъпомера. :stooped: И това не е нещо лично спрямо теб, просто се изказваш за неща, които на мен са ми професия и малко или много знам "как и защо" повече от теб
Ако има някаква ползва изобщо от тази война, тя е в това, че хората видяха нагледно какви последствия може да има такъв глобален конфликт, преди да създадат оръжия, способни да разрушат Земята 9 пъти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:40

Emanuil написа:
Войната не води към прогрес. Или поне не точно. Наистина, по време на война се мобилизира целия ресурс на държавата...обаче и много се прахосва. За 4 години могат да се направят открития, които иначе могат да отнемат десетиле, обаче ресурсат, който се изразходва е стократно по-голям. Е, това прави ли войната хубаво нещо? Не гледайте толкова повърхностно на нещата. Историята е доказала, че от войната нищо добро не е дошло. Защо да се правим на интересни, искарвайки, че черното е бяло?
Minotaur King, гледам, че американската пропаганда ти е изкривила психиката. Всичко това- за съревнованието между хората, битката за оцеляване, постоянният конфликт и т.н. са заложени в капитализма принципи. А нима капитализмът е най-доброто управление? Американците много хубаво си се борят за оцеляването, пилеят ресурса на бедните страни и ги оглозгват, докато си карат коли с баснословен разход на гориво, хранят се...прекомерно много. Арогантни използвачи. Капитализмът е, може би, най-лошият режим, който човечеството е имало. Той дава една задоволителна среда, в която се възпитават изкривени идеали и изключваща всички ценности, с изключение на парите. Мразя американците и техният върл капитализъм. И не ми е приятно, когато виждам как промива мозъците на другите.
Конфликтите изтощават. Унистожават. Изкуствено тласкат прогреса.
Това е моето обобщение по темата.

И моля ви си, стига с изцепки като: Защо ме обиди, мислех, че сме приятели :lol:
Много съм уморен сега, утре ще си редактирам поста и ще оправя грешките, с които той може би изобилства.
Лека вечер.

JFK, а как да го приклучи? Измъчван от комунистите ли?

Не знам как е трябвало да го приключи,но със сигурност не е трябвало да се самоубива.

Профил

Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:45

Какво значи стегнация :?:

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:48

Marv написа:
.

извинявай, човека с професията, сбъркал си форума ...

Отричаш ли че Интернет първоначално е бил замислен за военни цели?

иначе
нали е било доказано, че Хитлер е бил луд.това обяснява всичко, освен това как точно е убедил хората да го последват...може би, ама не говорим за Хитлер сега

абе верно JFK, ти на негово място как би умрял?
бахти въпроса като се позамисля ...

ПС: думата е стагнация

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:52

@odojitoo: Благодаря за защитата, но нямаше нужда. Нужно е много повече от псувните на един хейтър, за да изляза от кожата си. С това поведение най-много да си изпроси бан. Като псува другите той сам себе си обижда, като се принизява до нивото на идиот. Кой каквото прави, на себе си го прави.

@JFK: Това не е страхливост, а предпазливост. Той е лидерът - ако умре, всичко отива по дяволите. Какво според теб е трябвало да направи - да се изправи и да викне "ХВАНЕТЕ МЕ, ТЪПИ КОМУНИСТИ!" само за да покаже какъв мъж е?

@Emanuil: Твоето мнение по принцип не го зачитам, но тъй като този път си написал толкова дълъг и смислен пост, ще отговоря.

Няма перфектна система за управление и капитализмът сам по себе си не е "зъл" - той е просто политически режим. И явно се оказа най-приспособимият и издръжлив такъв, защото почти навсякъде - включително в България - царува той.

Ако говориш за капитализма като култура, с неговия материалистичен подход и свойството му да нарича човека "консуматор" - аз също не го харесвам, но няма какво да направим. Ако си интелигентен човек и можеш да прозреш през фалшивия му блясък - добре. Ако не можеш - пак ще си щастлив, защото ще мислиш, че обществото ти е наред. Аз лично осъзнавам, че има по-важни неща от парите и се мъча да убедя хората в това. Ти, като анти-капиталистически активист, какво си направил до момента?

И ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ, казах "конфликт", а не "война". Конфликтът не е задължително да бъде физически. Всеки път когато кандидатстваш за работа и спечелиш, ти лишаваш от място няколкостотин души. Това също е конфликт - борба, в която оцелява най-умният и най-добре подготвеният. Животът, като цяло, е непрекъсната борба за оцеляване, в която оцеляват най-силните и приспособимите. Това беше идеята ми, а не че войната е славна идея.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2009 22:59

ARPANET е военен проект. Е й? Създаден е много след края на Войната, базира се на идеята за пакетно предаване на информация, нещо за което никой не е и сънувал преди 60те, защото не е имало нужда. Това е гениалността на проекта, пакетното предаване, не технологията която управлява пакетите, която също няма нищо общо с ВСВ.
Интернет е много повече плод на метора изтребил динозаврите, от колкото на ВСВ :D
А за форума съм много наясно, тук съм от 2003 (там някъде).

Лека нощ.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2009 23:04

Marv написа:
ARPANET е военен проект. Е й? Създаден е много след края на Войната, базира се на идеята за пакетно предаване на информация, нещо за което никой не е и сънувал преди 60те, защото не е имало нужда. Това е гениалността на проекта, пакетното предаване, не технологията която управлява пакетите, която също няма нищо общо с ВСВ.
Интернет е много повече плод на метора изтребил динозаврите, от колкото на ВСВ :D
А за форума съм много наясно, тук съм от 2003 (там някъде).

Лека нощ.

Прост си копеле, ARPANET е създаден през Студената Война, на която Втората Световна дава начало.

Прост си, прост си, прост си...

Всяка технология на света, е била първо изобретена за да убива. За военни шибани цели.
Всеки, който не е съгласен с тва е шибан идиот.

Minotaur King написа:
Ако говориш за капитализма като култура, с неговия материалистичен подход и свойството му да нарича човека "консуматор" - аз също не го харесвам, но няма какво да направим. Ако си интелигентен човек и можеш да прозреш през фалшивия му блясък - добре. Ако не можеш - пак ще си щастлив, защото ще мислиш, че обществото ти е наред. Аз лично осъзнавам, че има по-важни неща от парите и се мъча да убедя хората в това. Ти, като анти-капиталистически активист, какво си направил до момента?

!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2009 23:09

а да бе, трее спиш, на работа си утре, нали имаш професия

Не говорих конкретно за Втората световна, говорих принципно...
Тъй че
и Интернет и ГПС за измислени покрай войни, сега ни служат в бита, демек от войната има и нещо положително...друг пример-нали НАТО наебаха Сърбия преди десетина години?в момента Сърбия започнала от нулата е по-добре от нас в много отношения...тва пък е мотивацията, подкрепена от духа за оцеляване и некви др такива неща, НО ето 3 неща, за които войната е допринесла положително...

абе по дъ войс почна Eminem-Beautiful, поздрав

Sturm написа:

Всяка технология на света, е била първо изобретена за да убива. За военни шибани цели.
Всеки, който не е съгласен с тва е шибан идиот.

!!!
:!: :!: :!:

Профил

Публикувано на: 03 Сеп 2009 23:10

:D :D :D

Профил

Публикувано на: 04 Сеп 2009 07:36

А бе само на мен ли ми се струва, че интернет е бил разбработен в ЦЕРН за обмяна на информация м/у учени? Просто американците си присвояват заслугата(за кой ли път...) Ако не е така просветлете ме в истината :roll:

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 04 Сеп 2009 09:00

JFK написа:
За комплексар не знам,но Хитлер е бил страхливец.Всички знаят как приключва живота му-в бункер,с пръснат череп.А това не е достойно.

Всъщност самоубийството е смятано за много по-достойна и мъжка постъпка, отколкото да бъдеш заловен. Пък и е много по-добро решение да се самоубие, отколкото да попадне в ръцете на Съветският съюз. Представи си какво са щели те да му направят...
Всъщност всички немски генерали се самоубивали. В учебника по история пише, че само един попада в плен, защото не се самоубива.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 04 Сеп 2009 09:02

Страхливец бил..., трябват ти стоманени топки, за да се самоубиеш ве, ало. :P

едит : @Marv, и кой си, като казваш, че си от 2003-та? :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Публикувано на: 04 Сеп 2009 10:26

http://luba4ko.wordpress.com/2009/02/21/ww2-lies/
Вижте тази публикация. В нея е описано реалното положение...или поне се предлага друга гледна точка. Определено си заслужава да й бъде обърнато внимание!

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2009 12:06

Еми,да,страхливец е бил,или поне е постъпил страхливо.Избрал е по-лесния начин.Край на дискусията.

Профил

Публикувано на: 04 Сеп 2009 12:12

JFK написа:
Еми,да,страхливец е бил,или поне е постъпил страхливо.Избрал е по-лесния начин.Край на дискусията.

Айде, ти ако трябваше да избираш дали да се самоубиеш или да те изнасили цялата червена армия, а после да те мъчат до смърт кое би избрал бе? Знаеш ли колко жени и деца са изнасилени и убити от Червената армия? Тъп ли си?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com