Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Въпрос за бар
Публикувано на: 13 Юни 2009 10:36

А и темата,не е направено да му се смеем,а да му помогнем!

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2009 11:40

Ordo Malleus написа:
Sтormlord, един от най-добрите ми приятели отвори закусвалня на 19. Сега, на 21, има 3 такива в града и в момента си урежда документите за заведение на 5 минути от НДК. Та, това че ти Сторме по цял цъкаш геймки и не можеш и консерва да отвориш без да се изпотрошиш, не значи, че останалите са недъгави като теб.

Съвсем ясно е, че случаите на хлапе (а то на 18 си си баш хлапе) да подхване успешен бизнес са 1 на 10 000. Аз също съм повече от скептичен... Но се случва, не виждам защо трябва да се подигравате. В най-лошият случай момчето ще се навътри някакви пари и ще натрупа безценен опит. Чудо голямо - един живот живеем.

@Ordo - Аха, ок пич , смешен си ми и дълго ще бъдеш с "експертизата ти " по това как се прави бизнес. Няма лошо с интерес ще следя темичката се пак съм играещият игрички цял ден :lol: Много обичам легендарните приятели с 20 заведения на 10 години ;) Браво, браво айде че после смехът ще стане още по-голям. Да видим професионалистите в работа се все пак.

Профил WWW

Публикувано на: 13 Юни 2009 13:57

Да го еба! Съда не бачка, в понеделник чак. :(

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 13 Юни 2009 14:10

Аз само да попитам: За какво ти е па съда?

Профил

Публикувано на: 13 Юни 2009 14:15

Да говоря с адвокати и нотариуси.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2009 14:26

WidowmakeR написа:
Да говоря с адвокати и нотариуси.

Хахахахахаххахахахахахах сериозно ли?
Адвокати и нотариуси има предостатъчно на всякъде, не само в съда.
Но, само да те питам. А нотариус па за какво ти е?

Профил

Публикувано на: 13 Юни 2009 14:28

IceQueen написа:

Според мене човека си прави много голям ташак със всички :wink: така като му гледаш капацитета на интелигентност как мислиш,че ще върти бар съвсем сам ?

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Публикувано на: 13 Юни 2009 14:29

State of Mind написа:
IceQueen написа:

Според мене човека си прави много голям ташак със всички :wink: така като му гледаш капацитета на интелигентност как мислиш,че ще върти бар съвсем сам ?

Барът да не е институт по ядрена физика?

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Публикувано на: 13 Юни 2009 14:32

Не казвам това просто задава едни такива въпроси :roll: и хич не го виждам без това завършено средно образование...Ако има кой да му помага и да го въведе така да се каже в бизнеса ще е добре :)

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Публикувано на: 13 Юни 2009 14:34

Не бе не се ебавам. Просто си нямам ни най-малка представа как стават нещата. Трябва да хвана някой и да ми обясни всичко от-до. За това ходих в съда, а и тук съда не е само съдии и адвокати има и счетоводители и въобще всичко.

Профил

Публикувано на: 13 Юни 2009 14:35

WidowmakeR написа:
Не бе не се ебавам. Просто си нямам ни най-малка представа как стават нещата. Трябва да хвана някой и да ми обясни всичко от-до. За това ходих в съда, а и тук съда не е само съдии и адвокати има сичко кво ти треа.

И аз не разбирам от тия неща,но според мене си завърши образованието и намери някой,който да те въведе в нещата.

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2009 14:48

Чакай да опитам отново без да изпадам в горните подробности (Наистина ме съмнява да може да въртиш БАР помеждудругото).

За да започнеш някакъв бизнес, първо трябва да се регистрираш в Агенцията по вписванията.
За целта трябва да решиш дали ще си ЕТ, ООД, ЕООД, АД(това ме съмнява да те бърка). По-горе ти казах какви са изискванията и документите. За да регистрираш ЕТ ти трябват около 150 лева, ако ще го регистрираш сам и около 350, ако ще плащаш на някой да го направи. Ако ще плащаш на фирма, тогава вече ти трябва нотариус, иначе ти трябва само за спесимента на подписа(при ЕООД/ООД).
Ако ще си ЕООД/ООД, тогава ти трябват 3700, които да внесеш в банката за около семица, след това ги изтегляш и може да ги върнеш, ако са на заем и още около 250 за да си оправиш всички документи и такси по регистрацията.
След кат се регистрираш, от тази година вече автоматично те регистрират и в общината, където ти е седалището на фирмата, до миналата трябваше да ходиш да се регистрираш крачно. А като си купиш касов апарат от сервиза ти обясняват къде и как да го регистрираш в общината.
От друга страна в общината по седалище трябва да подадеш декларация за самоосигуряващо се лице и лелката от НАП, която ще ти приеме документите ще ти каже къде още какви документи трябва да подадеш по НОЙ и така на татък, за да си изряден като данъкоплатец.
Ще ти трябва и счетоводител за да ти обясни по-добре по-горното.

А за заведението ще трябва някой адвокат по гражданско право да търсиш, предполагам, за да ти обясни какви документи за самият бар ти трябват, но имай в предвид, че голяма част са наказателно право и почти не отбират от гражданско.

Как да е. Идеята ми е, че първо ще ти трябват финансите да се регнеш, които хич не са малко и едва след това да намериш място и чак още след това инспекторите. А и имаше врътни с патентите за продаване на алкохол, цигари и хапване.

Но нотариус определено не ти трябва в цялата история.

0.0 Направо се чудя как не ме мързи :D

Профил

Публикувано на: 13 Юни 2009 14:55

:D :D :D

Профил

Публикувано на: 13 Юни 2009 15:01

Е сам няма да се справя, особено в началото. Без мъничко подкрепа и аз не виждам как бих се справил. ;) И благодарско за изчерпателното инфо.

top gum написа:
IceQueen написа:
0.0 Направо се чудя как не ме мързи :D

Тогава направо го хващай за ръка и го води, че да си чешем езиците всички можем :lol:

Така би било най-добре, но километрите сигорно малко ни бъркат.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2009 15:01

Aaaaa мерси.
Стига ми където вече почти съм се преселила в този търговски регистър :Ь
Мене чичото на информацията вече кат ме види и се ухилва от ухо до ухо с репликата "Пак ли ти?"
Ся имам почивка 1 седмица и щр си я ползвам пък! А и ще си почеша езика малко, или по-точно начесах си езика. Бъдещо обяснение по темата означава да се самоцитирам :Ь

Профил

Публикувано на: 13 Юни 2009 15:29

:D :D :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 13 Юни 2009 18:13

WidowmakeR, няма какво да правиш в съда. Трябва да говориш с адвокат просто, за около 300 лв ще ти направи регистрацията (зависи имат различни цени, някои може за същото да ти поискат 600), казвам го от опит.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юни 2009 23:46

Andrey358 написа:
WidowmakeR, няма какво да правиш в съда. Трябва да говориш с адвокат просто, за около 300 лв ще ти направи регистрацията (зависи имат различни цени, някои може за същото да ти поискат 600), казвам го от опит.

Повечето хора биха отделили ден-два за мотаене в съда, ако това ще им спести 300-600 лв.

Профил

Публикувано на: 15 Юни 2009 14:17

Днес ходих и говорих със сцетоводител (май :Д) и ми обясни всичко че даже и сайт ми дате с подробна информация. http://brra.bg/CielaProcedures.ra

Всичко би трябвало да е наред, само парите ще са ми в тежест, но със желание всичко се постига. :wink:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com