Форум на PC Mania
http://forum.pcmania.bg/phpbb3/

Foundation
http://forum.pcmania.bg/phpbb3/viewtopic.php?f=14&t=72977
Страница 1 от 1

Автор:  denik [ 24 Сеп 2021 23:08 ]
Заглавие:  Foundation

Реших направо да направя тема, защото това се очертава следващото мащабно hard sci-fi, което да запълни дупката след последния и финален сезон на The Expanse.

Както писах и в другата тема, адаптацията е толкова бегла, че който е чел книгите, по-добре да забрави за тях ако иска да се наслади на сериала. Защото от първите два епизода със сигурност си личи, че сериала е супер качествен в доста отношения, но има много малко допирни точки с първоизточника.

Освен от торентите, може да се гледа по apple tv+, което за моя изненада се оказа доста евтино (10 кинта), предвид нарастващата си видеотека от качествени сериали. (за пц има браузър версия, за повечето андроидски телевизори има апп, но за съжаление няма апп за андроидски телефони)

Като цяло, силно препоръчвам (след два изгледани епизода). Това изглежда като може би най-скъпия сериал в момента, тъй като production value-то е до небето. Засега бих казал че е леко overwhelming, но това често се случва с мащабни сериали - нужни са няколко епизода за world building и свикване с персонажите, за да започне да се завръзва сюжета.

П.с ако някой иска да коментираме книгите, предлагам да ползваме спойлер таг, но пак казвам... то няма какво да се коментират книгите, тъй като основните допирни точки са на много генерално ниво, а детайлите в сюжета са съвсем плод на въображението на сценаристите

Автор:  VALEN7INVS [ 25 Сеп 2021 08:38 ]
Заглавие:  Re: Foundation

И аз съм приятно изненадан, но за нещастие щом към втори епизод оценката падна до 8.0 в iMDb (за сравнение The Expanse е 8.5 след 5 сезона и никога не е падала по-ниско), а 8.0 е доста miserable като за сериал.... поиздиша :roll:

И не че искам да давам кой знае каква значимост на оценката в imdb, но просто никога не са без основание. :D

Автор:  denik [ 25 Сеп 2021 08:50 ]
Заглавие:  Re: Foundation

Съгласен, а и лично втория епизод на мен ми се стори доста блудкав. Но от ревютата на критици, които са гледали целия сезон, казват че втория епизод верно е най-слабия, но после почва да набира скорост. Дано, дано :)

Идеята с тримата клонирани императори обаче е велика, и Brother Day го виждам като перфектен villain - страхотен кастинг и персонаж :o

Автор:  VALEN7INVS [ 25 Сеп 2021 11:37 ]
Заглавие:  Re: Foundation

denik написа:
Идеята с тримата клонирани императори обаче е велика, и Brother Day го виждам като перфектен villain - страхотен кастинг и персонаж :o

Да впрочем, и мен ме изкефи - нелоша идея, която действително не фигурира нито в Galactic Empire поредицата, нито във Foundation :!:

Автор:  denik [ 27 Окт 2021 19:05 ]
Заглавие:  Re: Foundation

Бахти ташака, честно. Опитвам се да устискам до края на сезона и тва ше му е

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ Лятно време ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/