Маце Борко написа:Въпреки че филмът беше доста по-добър от това, което очаквах, пак не беше достатъчно верен на първоизточника и пропусна доста неща, които реално правеха книгата яка.
Моля ти се, тва е филма от който очаквах да е няква феминаци дрисня кат видях женския каст и не го гледах докато не се запознах с титаничния гений на Алекс Гарланд (Ex Machina сигурно сте видяли, ама по-велик mini series от
Devs аз не познавам, не преувеличавам). Филма е адаптация, не екранизация, и спечели възхищението ми резко, особено със заигравките с темата
която доколкото знам не е засегната в книгата, където има и значителни разлики в краищата. От тая гледна точка, недей търси първоизточника, представи си че е спиноф.
Бях забравил че трябва да се дозапозная с VanderMeer обаче, благодаря ти
Колкото до Егърс, сори пичове, Фареца е най-претенциозната артхаус чекия която съм си губил времето да гледам. Готина атмосфера и, *
HARK*, брилянтен монолог на Дефо, ама нищо повече, колкото и да харесвам Патисън (Good Time е задължителен, особено ако се кефите на мазохистичното напрежение из филмите на Сафди). The VVitch обаче е pure genious и чак ме дразни че остава на заден план пред тая хипстърия. Изключително взискателен съм на тема хоръри, никакви джъмп скеърс и предвидими гор тъпотии не ме впечатляват, а тоя филм е най-добрия хорър който помня да съм гледал, дееба тоя black Phillip.
Сори, знам че е тема за космик хорър и съм леко офтопик, ма сте подхванали доста добри филми да обсъждате, евала мочмета
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК