Мочмета
С уговорката, разбира се, че това няма да важи за всекиго заради вкусове/очаквания и т.н., но този Батман спокойно може да се нарече дефинитивният. Не казвам, че е по-добър от Нолановите, просто защото са доста различни като тоналност и стилистика, но мисля, че е също толкова добър в направлението, в което Мат Рийвс е решил да го развие. А то е доста по-близо до класическия образ на Батман. Който е играл Arkham игрите, веднага ще усети правилността на атмосферата.
Филмът е дълъг и както си мислех, че трейлърите го спойлят целия, така се оказа, че всъщност са доста постни на фона на сюжета в цялост.
Ако бях отишъл да го гледам без да съм наясно кой е бил зад камерата, един от вариантите за режисьор, които бих заподозрял, със сигурност е... Дени Вилньов. Няма да се обяснявам надълго и нашироко, просто ще кажа, че в последните години единствено неговите филми насищат зрителя с такова високо ниво на продукция, дължина на сюжета и усещане за реализъм в нереалното.
Патисън е напълно ОК в ролята на младия Брус Уейн, но искам да подчертая колко перфектна е Зоуи Кравиц като Селина. Отблязвам само как, когато си подбрал внимателно актьора за някаква роля, така че да се върже с персонажа, цвета на кожата има точно НУЛЕВО значение. Сред гледалите филма никой никъде няма да измрънка, че Селина Каил по принцип е бяла, обещавам. Това просто като вметка, щото нали тия, дето негодуваме срещу черните късокоси елфи в сериала по Властелина, сме расисти... и негодуванието ни няма нищо общо с факта, че черните късокоси елфи не се връзват с абсолютно нищо в Толкиновата вселена. Аре, че се отплеснах пак.
Жената котка в този филм е абсолютно съвършенство и много се надявам да я видим в продължението.
Твърдо най-добрият "фантастичен" филм от последните години, веднага след Дюн. Задължително на кино - 2D e.
П.С. А, да. Батмановата тема и като цяло саундът са убийствени. Както казах - гледайте го на кино, че да не ви е яд после.
П.П.С. Липсва сцена с убийството на родителите Уейн. Автоматично +1 към финалната оценка. Моята като за филм по Батман е 9/10. Тъй че смятайте какво се получава