Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: не казвам
Заглавие: Re: DC Cinematic Universe
Публикувано на: 07 Ное 2016 09:50

Нов трейлър на Wonder Woman :o

И разбира се Lego Batman :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Ное 2016 09:43

It's Official: Young Justice Is Coming Back - http://io9.gizmodo.com/its-official-young-justice-is-coming-back-1788676249

Image

Най-добрата DC новина, на която съм попадал последните години.
Дано използват същия тип анимация със същото качество.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Ное 2016 10:20

YJ не беше на нивото на оригиналните JL серии, но беше ОК. Дано не стане Cartoon Network тъпотия за бавноразвиващи като JL Action.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Ное 2016 11:28

Зависи какво нивото имаш предвид.
Анимационно определено YJ е връх на телевизионната анимация, заедно с Legend Of Korra.
(Апропо, малко трудно се намират качествени копия на YJ, а повечето са отвратително SD...може би хората просто не знаят колко е красиво, защото са гледали само гадните рипове?)

Сюжетно първите два сазони на JL на места бяха потресаващо зле и станаха наистина добри чак към края, когато почнаха да вадят overarc развития (като това с Hawkgirl). Дори по-добрите сезони: JLU имаха по някой епизод, който може да се пропусне (където бяха деца или където Жената Чудо беше прасенце). Да, там са и най-добрите аркове (примерно Cadmus историите), но това донякъде се дължи на факта, че са кулминация и на други DCAU поредици, като Batman TAS, Superman TAS, Batman Beyound и пр.

YJ прави своето нещо по свой начин. Overarc събитията и сюжетните нишки са много повече от тези в JL и JLU, героите са по-нюансирани и принадлежат на свой собствен свят - Earth 16. Суперзлодеите са по-умни и по-влиятелни, играят Xanatos gambit и в крайна сметка са победителите. В това шоу са и най-добрите екшън сцени в ТВ анимация на тема DC.
Да, в най-върховните си сюжетни моменти YJ е под най-високите точки на JL и JLU, но като цяло е по-свързаният и по-качествен проект.
Лично за мен това е и анимацията, която ми пресъздаде най-точно усещането при четенето на комиксите от 52 и New52.

Това го казвам в светлината на факта, че е глупаво човек да си избира фаворит.
И двете тотално си заслужават, ако обичаш анимация и комикси.
Всяко от тях има свой стил и силни страни.
Ако не друго са в пъти по-смислени от live action-ите на CW.

Цитат:
Дано не стане Cartoon Network тъпотия

Няма информация, къде ще се излъчва.
Може да излезе директно по Netflix или нещо накова, та да го няма CN аргументът "Не продаде достатъчно играчки!".
Ще го правят същите хора - продуценти и сценаристи, та има шанс да още от същото.

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 08 Ное 2016 17:43

Buttersa написа:

Имам въпрос - и това ли ти хареса или този път за сефте си критичен?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2016 08:17

Няма какво да не му харесвам на трейлъра, има си всичко, което може да се очаква от такъв филм - хубави цветове, зрелищен екшън, likeable герои, леко разведряващи закачки (без да се изпада в дебилни марвелизми), и не на последно - страхотната музикална тема на Junkie XL. Ако и WB не се подхлъзнам да правят PR чекии на дебелите феминистки по подобие на смешника Paul Feig ще е ОК положението. Всеки един напън да съм "критичен" би бил чиста проба nitpicking.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2016 08:54

The Wolf написа:
Buttersa написа:

Имам въпрос - и това ли ти хареса или този път за сефте си критичен?

Не можаха ли поне в трейлъра да не показват боза :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2016 12:37

Gipo написа:
Не можаха ли поне в трейлъра да не показват боза :lol:

Поне да беше чиста боза без примес от лайна, друго щеше да е. Убеждавам се, че хората зад тази филмова вселена са пълни малоумници, които вече и добър трейлър не могат да скалъпят. Хубаво е, че има хора като Бътърса, които ще гледат дори подобна помия с радост.

Трейлъра беше в пъти по зле от този на Батман срещу Супермен и дори от този на Самоубийците. Усещаше се като реклама на играта Снайпер елит, ама с пастелена графика. Актрисата в главната роля през повечето време, дадено и в трейлъра имаше харизмата на нещо средно между опулен овен и касиерка в Топлофикация. Ефектите пак бяха покъртително жалки и при ритниците и подскоците Жената чудо изглеждаше така, сякаш се върти около оста си необосновано интензивно. Отново разказаха филма, чрез трейлъра, което също е солиден минус. Най-притеснително от всичко е, че много сцени вървяха на забавен каданс. Личи си работата на Зак "ДС-убиеца" Снайдер в почти всеки един аспект. Пък и начина на заснемане потресаващо напомня този на Боливудските сериали с акцентиране върху физиономиите на главните герои, сълзливи моменти и много нереални екшън сцени. Или с други думи казано - само феминистките могат да спасят този проект и да направят Жената чудо отново значима :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Ное 2016 09:11

The Wolf, не е чак толкова лош трейлърът, де.
Струва ти се по-лош, защото вече знаеш, какви лъжи се крият зад него :lol: .

Очевидният недостатък е, че Даяна изглежда прекалено открадната от Пеги Картър (която в комиксите е 5-то разряден тип герой), вместо да прави своето собствено нещо, с което е толкова популярна.
Останалото е като ремикс на тема Тор и Капитан Америка Едно.
Сиреч, виждайки че Снайдер подходът не работи комерсиално както им се иска, вместо да се пробват с нещо ново, те взаимстват мощно от Marvel. :shock: :shock: :shock:

Има ли край Уорнър Брадърското безумие?

Е...може трейлърът да създава грешни впечатления...и в добрия, и в лошия смисъл.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Ное 2016 13:34

Не ми се спори пак за глупости, вместо това ще пусна една интересна статийка. Един от авторите в сайта Screenrant прави един много интересен паралел между сегашната тревожна политическа ситуация и света на Зак Снайдър в DCEU:
http://screenrant.com/dceu-movies-super ... mp-brexit/
Струва си да се прочете, ако на някой му се занимава.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Ное 2016 17:22

Алшу, продукта, който ни предлага ДС е толкова зле по всички критерии, че човек наистина не може да разпознае кражбата, която осъществяват от конкурентите си :lol: Вярно, има някои заемки, особено замъка на амазонките ми прилича много на Асгардския, но направен като за бедни. От капитан Америка не знам какво толкова може да е взето "назаем"? Всички военни филми си приличат. Например сцените на Магнето и Върколака по времето на втората световна също са подобни, макар и с различни локации. Ефектите показани в трейлъра са на нивото на CW, та дори самите Марвел едва ли ще могат да предявяват някакви адекватни претенции.

Buttersa написа:
Не ми се спори пак за глупости, вместо това ще пусна една интересна статийка. Един от авторите в сайта Screenrant прави един много интересен паралел между сегашната тревожна политическа ситуация и света на Зак Снайдър в DCEU:
http://screenrant.com/dceu-movies-super ... mp-brexit/
Струва си да се прочете, ако на някой му се занимава.

Пич, ти сериозно ли? Единствения паралел, който можеш да направиш е, че Тръмп щеше да изиграе по добре ролите и на Лутър и на Супермен. Че и на Жената чудо...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Ное 2016 19:14

Цитат:
който ни предлага ДС

Държавна сигурност?

Пич, за n-ти път, прави малка разлика между DC и WB!

Цитат:
Всички военни филми си приличат.

Е, не изглеждат изглеждат така театрално.

Цитат:
предявяват някакви адекватни претенции

Missing the point by a mile?

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Ное 2016 19:45

AlShu написа:
Цитат:
който ни предлага ДС

Държавна сигурност?
Пич, за n-ти път, прави малка разлика между DC и WB!

Този спор сме го водили и преди десетина страници с теб. ДС сами са продали правата над героите си на Уорнър и лайната закономерно се изсипват връз тях. Да бяха направили като Марвел или най-добре като Сони със Спайдърмен. Аз ако създам значими и известни за масовата публика персонажи като Супермен и Батман и ги продам на някакви тъпанари, които използват само имената им, но грам не могат да уловят същността им, кой е виновен? Аз, че съм предал феновете си и съм се оставил да ме купят и сега ми петнят името или бизнесмена с парите?

AlShu написа:
Цитат:
предявяват някакви адекватни претенции

Missing the point by a mile?

Тц, просто ирония :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Ное 2016 01:08

The Wolf
Цитат:
сами са продали правата над героите си на Уорнър

Не точно на Уорнър и не точно са имали избор и не точно някога са имали парите да основат собствено студио...
И си мислех, че разговарям с човек, който прави разлика между юридическа/морална отговорност и шефове взимащи тъпи креативни решения. И между другото с прекъсвания имаше няколко периода, в които WB си вършеше добре работата по адаптациите. Дори бих казал, че без тях и без Fox, студиото на Marvel щеше да има микроскопични шансове за бизнес. (Sony се присъединиха по-късно, в опит да яхнат вълната.)

Цитат:
или най-добре като Сони със Спайдърмен

Т.е. да се издънят с експлоатацията на лицензите си и сега да ги споделят, с хора които евентуално биха могли да извадят повече пари, въпреки че това им намалява печалбата драстично?
Да, в началото се справяха добре...аз ненавиждам всичките им филми за Спайди, но народът им се радваше...после обаче се омазаха. Предполагам не винаги са знаели какво правят, следователно не са добър пример за следване.

Цитат:
Супермен и Батман и ги продам на някакви тъпанари, които използват само имената им, но грам не могат да уловят същността им, кой е виновен?

Сякаш и Marvel не са вършили подобни неща притиснати от обстоятелствата.
И не е ли цялата им собственост (издателства, студиа и пр.) в ръцете на Дисни? Ако Мишката реши, може да ги разбичи и продаде за скрап, но поне има акъла да ги остави да правят, това от което разбират.
Засега Time Warner прави същото с DC Comics, Inc и издателския им бизнес, но другите медии под директен техен контрол.

Цитат:
че съм предал феновете си и съм се оставил да ме купят

На бас, че би ги предал за 30 или по-малко сребърника. :lol:

Цитат:
ирония

Ахахаха.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Ное 2016 02:42

Ъ, уейт ъ секънд - говориш ми, сякаш ми пука какво са направили Марвел и едва ли не съм влязъл в ролята на техен адвокат :shock: Просто разликите в подхода на двата комиксови гиганти си личат от километри.

Можеха ли DC да получат повече творческа свобода на друго място? Вероятно да. Можеха ли да подпишат по разумен договор, според който да взимат по дейно участие в проектите, включващи техни герои и истории? Най-вече при изборите на сценаристи, режисьори, актьори, ако щеш и декори? Могли са, едва ли са били чак толкова притиснати от финансова немощ.

И не знам как Марвел(без сарказъм) са основали собствено филмово студио, преди да бъдат купени от Дисни, ако е била такава невъзможна мисия създаването му? Нали и без това почти винаги са били в сянката на DC? Или пък само DC са страдали от липса на средства, докато Марвел е цъфтял. Или въпрос на смелост?

Уорнър кога са пренесли сносна комикс адаптация на голям екран, та го изтъкваш? Нолановите батмани ли, където освен характерните костюми на героите и злодеите всичко останало беше реалистичен екшън-трилър? Поне печелеха и пари и фенове, не може да се отрече. За Супермен добър филм не е имало в този век, неща като Жената котка, Зеления фенер, Джона Хекс и май имаше още няколко филма, въобще не бива да се споменават.

За Спайди всички филми без третия от трилогията бяха сносни. Някои и добри. Подхода на сценаристите беше съвсем различен от този на Марвел и ДС. В Марвелската вселена могат да ти покажат злодея за 5 мин. в началото на филма и за още толкова накрая. Докато и Конърс и Електро бяха градени постепенно през цялото време, че и предисториите им успяха да вмъкнат. Нямам никаква представа защо не се харесаха тези два филма... Дефинирай омазаха? Къде според теб са сбъркали? Просто се опитаха да направят така, че паяка да изглежда сериозен, по подобие на ноланския Батман, но и да запазят фантастичния елемент.

Като казах да вземат пример от Сони, имах предвид отдаването "под наем" на правата за даден герой. Вярно, че това е на принципа проба-грешка, но е по добре така, отколкото да се греши постоянно и целенасочено. След време тези глупави филми, които бълват в момента ще се забравят и тук-там някой фен на Марвел ще продължава с бъзиците, присещайки се за фиаското на DC. Голяма работа. Ще се преживее това, но пагубното ще е дискредитирането на образите на героите им за широката публика. След краха с New 52 вече много станаха ударите. Не е там работата, че новите истории на Марвел са с нещо по повече, но утре като изгледам филма за Стрейндж и ако ми хареса, мога да реша да потърся някой комикс от последните години с негово участие. Докато след като изгледах Самоубийците мозъка ми искаше да се изключи. Бях ядосан, заради изпуснатия потенциал. Пак бих си купил комикс, но като видя, че и там нещата не вървят, не бих купил втори.

Мързи ме, да слагам цитати, но в момента съм стигнал до тезата ти, че Марвел в момента са в идентично положение с DC, само че под егидата на Дисни? Ами така е, бе! А и малко ли им срах на главите заради пропуснатата възможност да използват Доктор Дуум, Върколака, Дедпуул и др. заради идиотски сделки? Че погребаха Хълк, Мандаринът, Ултрон и Червения череп? Само че тук все още е темата за DC и логично е да оплювам тях за несретните им простотии. Марвел си имат отделна тема и не са безгрешни, просто конкуренцията им е в доста по лоша позиция в момента. А и онзи пич Бътърса винаги умело ме провокира като пуска някаква новина на случаен принцип и веднага почва да реве като магаре колко велико е всичко свързано с DC. И за Марвел някой така избирателно и предубеждаващо да изсипваше информация и него щях да бъзикам.

И не на последно място - не бих продал правата над евентуални мои герои и истории при интерес от бизнесмени, защото съм упорито копеле и бих опитал хиляда други начини да ги промотирам. Не толкова заради феновете, а заради егото си и репутацията си. Ама и ти как се опитваш да ме затапиш с 30-те сребърника не е истина, в утопичен дебат за хипотетична ситуация, баси 8) По същия начин аз те бъзнах за преувеличението ти за кражба от страна на DC от Марвел. Ей заради това обичам споровете ни :P

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Ное 2016 00:27

Цитат:
ми пука какво са направили Марвел и едва ли не съм влязъл в ролята на техен адвокат

Цъ. Според мен виниш грешните хора за проблемите на DC филмите.
Не е справедливо да вадиш аргументи от сорта "Ма те щом Marvel го могат, къде дремят DC?".
Обстоятелствата им са различни.

Цитат:
разликите в подхода на двата комиксови гиганти си личат от километри

Всеки се простира според чергата и уменията си - има история и причини зад тези разлики.

Цитат:
Можеха ли да подпишат по разумен договор, според който да взимат по дейно участие в проектите, включващи техни герои и истории?

И да вземат по-малко пари, като съответно затворят врати завинаги?
Не мога да знам обстоятелствата, но никой няма да даде свободата си, ако наистина не се налага.

Цитат:
да вземат пример от Сони, имах предвид отдаването "под наем" на правата за даден герой

Още не е ясно дали това ще донесе достатъчно пари на Sony, а и кой би могъл да вземе под наем герои на DC от WB?

Цитат:
И не знам как Марвел(без сарказъм) са основали собствено филмово студио

Ми прочети историята на Marvel Films 1993 и после Marvel Studios 1996...нямат нищо общо с Disney чак до 2009-та и сливането.
През цялото си съществуване всичко е минавало през групиравки и конгломерати, никога само с активите на издателството. Постигнали са самостоятелността си с по-умела правна и финансова политика.

Цитат:
Нали и без това почти винаги са били в сянката на DC?

Ъъъ, за кой период говорим?
Защото стават конкуренти след старта им през 60-те (до тогава DC са водещите, защото са почнали по-рано), известно време имат предимство, после го закъсват леко при спада на бизнеса, после се стягат...и така на приливи и отливи, като сега на издателско ниво са горе долу равни.

Цитат:
Или пък само DC са страдали от липса на средства, докато Марвел е цъфтял.

Според мен последните винаги са менажирали по-добре средствата си.

Цитат:
въпрос на смелост?

В корпоративната политика, ти майтапиш ли се?

Цитат:
Уорнър кога са пренесли сносна комикс адаптация на голям екран, та го изтъкваш?

Не говоря за свестна, а за печелеща зрители - Супермен с Кристофър Рийвс, Батман на Тим Бъртън (до този момент хората имат в съзнанието си отпечатан идиотският образ от 60-тарското ТВ шоу.). Без тях нямаше да има X-Men.
Ноланските Батмани - без тях съвременните супергейройски филми или нямаше да ги има или щяха да са различни.
Изтъквам случаи, в които костюмарите от WB са знаели какво иска публиката.
Същото и за 90% от анимациите до канселирането на YJ и GL TAS от CN не защото не са популярни, а защото тъпият канал не знае, как да спечели пари от тях.
По същото време обаче има и зелена светлина за абсолютно глупави филми, а в момента е направо безумие.
Просто исках да отбележа, че в някои моменти им се е отдавало. Не е някакъв вроден недостатък от ДНК-то на DC, а въпрос на мениджъмнт от страна на WB.

Цитат:
За Спайди всички филми без третия от трилогията бяха сносни.

Обективно или субективно?
Защото за мен субективно са отврат, но обективно народът си ги гледаше.

Цитат:
Дефинирай омазаха?

Последният примерно беше абсолютно сюжетно безумие, а обективно се провалиха в амбицията си да строят свой свят.

Цитат:
След краха с New 52 вече много станаха ударите

Пак бъркаш DC с WB. New 52 в началото бяха доста печеливши, но напоследък се изчерпаха, затова и направиха поредния soft reboot. Т.е. business as usual, не точно крах. Нещо четох, че комикс продажбите на Marvel за последната година също не са цвете (и заради новото Civil War и по други причини).
Общо взето масата читатели (с право) се ориентират към по-малките издатели и към независимите автори.

Цитат:
малко ли им срах на главите заради пропуснатата възможност да използват Доктор Дуум, Върколака, Дедпуул и др. заради идиотски сделки?

Правиш го няколко декади по-късно откакто са могли да направят нещо...а според мен и тук си несправедлив, защото и те не са знаел, какво ще излезе, а явно парите са им трябвали.
Може би така се получи по-добре - пробиха си път с по-непопулярни персонажи. Така изглеждаха по-свежо на некомикс феновете.

Цитат:
Ама и ти как се опитваш да ме затапиш

Ми не, дадох класически пример, как могат да се обърнат нещата и перспективите...Юда накрая се самоубива (без да похарчи нищо от наградата си), което доказва че накрая осъзнава глупостта си и не може да живее с нея.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2016 01:01

Ебати мешаната скара на Стрелата тая седмица. Ясно, че е епизод 100, но не мога да разбера защо си мислят че съм длъжен да им гледам другите сериали, за да съм в течение със всичките времеви линии и други подобни. Иначе, сравнително забавен епизод, но не е като идеята да не е използвана в почти всеки сай-фай.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Дек 2016 10:46

Какво ти пречи да прегледаш само споделените епизоди?

В комиксите е така, дори отбелязват за събитията от кой брой, на коя чужда поредица става дума: знаеш какво ти липсва и можеш да прочетеш само него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2016 22:19

Мега брутален епизод на Стрелата на mid-season finale. Ебати яката атмосфера и бойща имаше. :lol: @ това дето споменаха, че Оливър зарибявал Мария Шарапова :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2017 11:52

Ще има анимационен сериал с Константин...но ще е продължение на live action-а и ще е дело на CW. :shock:

http://io9.gizmodo.com/the-cw-revives-matt-ryans-constantine-as-animated-serie-1790949733

Тези хорица май държат да оклепат де що има свестен комикс.

Ето това за Арчи (Riverdale) също щяло да бъде част от споделен свят - http://io9.gizmodo.com/riverdale-is-just-the-beginning-behold-the-rise-of-the-1790951014

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com