Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 24 Май 2010 13:03
Свободен разговор за последния епизод без нуждата да пазим нуубовете от спойлъри.
Да видим дали съм чатнал: това, което се случи накрая - т.е. алтернативното измерение (в частност църквата), където всички се събраха, се намира някъде далеч в бъдещето, когато спасилите се Сойер, Кейт, Франк и оня другите със самолета, както и Хърли, Бен и Дезмънд, Роуз и мъжа й, които останаха на Острова, умрат, нали? Т.е. след като дори Хюго, който става новият пазител, някъде далеч в бъдещето се гътва?
Има и друго. Защо някои хора липсваха там? Примерно Ричърд или Джейкъб, или оня джигитаеца с духовете Майлс? И каква беше целта изобщо Бен да присъства в този алтернативен свят, когато така и не влезе в църквата - да получи прошка ли? И какво изобщо се случва с тези, които присъстват в алтернативното измерение, които са се срещнали и разпознали, но НЕ влизат в църквата - като Даниел Фарадей и неговата любима червенокоската, примерно?
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 24 Май 2010 13:43
Остров.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
Изход
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 24 Май 2010 14:45
Свърши Краят беше доста абстрактен и философски. Аз го разбрах по доста по-различен начин-че смъртта не е краят на житейския път на хората и изглежда те остават в това паралелно измерение докато не станат готови да продължат напред. Хубав край на фона на всичкото разтягане на действието през тези 121 епизода. Личи си, че сценаристите са имали идеи, после са се отказвали от тях и сериалът се е променял постоянно. Много въпроси остават без отговор...но може би така е по-добре. И все пак: Какви са тези числа? Защо трябваше да ги въвеждат вместо просто да се автоматизира процесът? Защо продължават food drop-овете? Кои е построил статуята? Какво е островът? И много други...
___________________________________ секс едва ли - just cavalli
агентите са педали напускам форума
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 24 Май 2010 14:59
'Баси курвите сте, вижте че има тема, бе Не съм го гледал още, до няколко часа смятам да поправя таз' грешка обаче
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 24 Май 2010 22:32
Цитат: End of "Lost": It was all the dog's dream. Watch us. -The Simpsons
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 25 Май 2010 22:14
горе-долу съм доволен от финала. че отговори няма да има беше ясно още в началото на 6-ти сезон. просто ние сами трябва да си отговорим. аз си обяснявам нещата по следния начин. алтернативната реалност е образувана поради взривяването на бомбата през 77-ма в края на 5-ти сезон. бомбата принципно би трябвало да потопи острова, но тъй като той си е напълно здрав в настоящето няма как да бъде потопен. затова се създава алтернативна реалност, в която събитията продължават след 77-ма, и в която острова е потопен. няма такова нещо като едната реалност да е бъдеще на другата, те си вървят паралелно. между двете реалности има някаква връзка и затова героите като изпитат изживявания, подобни на изживяванията им в другата реалност се сещат за живота си там. не е речено, че тия от оригиналната реалност са умряли всички. просто някои са умряли отдавна (в 1-ви и 2-ри сезон примерно), други по-наскоро (като джак например), трети - далеч в бъдещето, четвърти може дори да не са умряли още (хърли например нали стана като джейкъб (а бен може би стана новия ричард ), може и той като него 2000 г. да пази острова). идеята беше, че в другата реалност всички за живи и здрави, щастливи и заедно. и си спомниха разбира се за преживяванията си в оригиналната реалност. общо взето хепи ендче тва че не са ги дали всички в църкавата са подробности са не се хващайте за глупости. а бен беше отвънка, защото изпитва чувство за вина, защото им е причинил сумати беди на хората вътре.
|
|
|
|
|
O6im
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 25 Май 2010 23:35
Аз пък го разбрах по различно може и да не съм прав. Моята идея е че те умират още при разбиването на самолета в първия епизод. Всичко на татъка е някакво преминаване на душите им. Един вид да станет готови да преминат отвъд, защото всеки от тях беше в някакво душевно неразбирателство със себе си.
___________________________________ Живей заедно,умри сам.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 25 Май 2010 23:36
Цитат: Не искам да развалям ничие чувство за значимост, но колкото и да си обяснявате или се опитвате да си обясните някои неща, това няма да промени факта, че на този сериал му е бил мислен само първият сезон, а всичко останало е било мислено в движение и кърпено джаста-праста, без да придирят много-много по детайлите. Това си личи от километри - сериалът си смени жанра няколко пъти - приключенски, приключенски с мистерии, приключенски с фантастични елементи и завърши като чиста проба фентъзи-фантастика и то от най-наивните такива.
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 26 Май 2010 00:46
Can you let go? Ще издребнеем ли, ако търсим отговорите на въпросите в предните постове? Лично аз останах горе-долу доволен - имаше силни моменти и актиорска игра като за финал, браво. Поне го свършиха добре предвид посоката, в която тръгна целия 6-ти сезон. Дали си заслужаваше като цяло сериалът? - да (click)High, то хубаво го споменаваш тва, ама ако може дай и едно мнение за grand finale? P.S: http://www.youtube.com/watch?v=SYOYfJQb ... re=channel
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 27 Май 2010 08:40
мен честно казано не ме интересува кой сезон колко време бил мислен и кой бил мислен в движение при положение, че си ми харесва сериала и всичките му сезони. а това, че си сменя жанра е още по-добре според мен, тъй като става по-разнообразно така
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 27 Май 2010 09:01
Гледал съм от тук от там лост и изглежда като една голяма каша без смисъл. Не знам може в мен да е проблема специално за това, но пък режисирането е под всякаква критика. Да не говорим че можеше да го направят малко по-простичко, заради самата концепция, а те се усраха брутално. За мен от Prison Break по-велик сериал няма да излезе скоро.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 27 Май 2010 21:33
еми като си го гледал от тук от там е нормално да ти е каша. лост принципно е доста сложен сериал и за разлика от дързост и красота в почти всяка серия става нещо значимо.
|
|
|
|
|
GamBi7
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 27 Май 2010 21:51
___________________________________ Не отлагай днешната работа за утре, като можеш да я отложиш за другиден! За да преуспяваш в живота трябва да си инат! www.seir.bg
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 27 Май 2010 23:27
GamBi7 написа: http://www.collegehumor.com/video:1936291 В този смисъл като цяло сериалът е грандиозен провал, защото потенциалът на нещата, които го отличиха и му спечелиха такова внимание, не беше развит докрай. Всичките "мистерии" и "загадки", отговорът на които съставяше поне едно 50% от желанието ми да следя Lost, си останаха неотговорени. От друга страна, просто нямаше по какъв друг начин да завърши след хода, който историята пое след средата, когато се вкараха в пълната фантастика. Трябваше да задълбаят повече в митологията и научните обяснения, а не да превръщат шоуто в сапунка...
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 28 Май 2010 08:59
поне на половината въпроси от тоя линк е даден отговор в сериала (това, че не е даден явно и не е обяснено като за олигофрени е друг въпрос), а на другата половина не е трудно сами да си отговорите. идеята на сериала не е да обясни абсолютно всичко. идеята е всеки зрител сам да си създаде свой вариант на историята разказана в сериала. защото колкото повече обяснения се дадат толкова по-скоро хората ще забравят за сериала. а така ще има още дълго време дискусии. и аз лично по бих се изкефил ако бяха отговорили на всичко, но и така не е лош вариант - сценаристите да ни дадат свобода ние да си дадем отговор на нещата. вие като сте очаквали сценаристите да ви поднесат отговорите на тепсия нормално да сте разочаровани. лост е сложен сериал, който определено не е за всеки. който иска неангажиращо сериалче, с което да разпуска не е уцелил сериала. аз лично след всяка серия съм мислел разни теории за това какво се случва, така че и сега не ми е кой знае какъв проблем да си отговоря сам на въпросите. колкото и налудничав понякога да беше сценария и връзките между героите, всичко беше направено красиво - героите, съдбите им, актьорската игра, самите пейзажи и красотата на острова. това беше, което завладя сърцата на милиони хора по света. лично мен ме накара да ми пука за героите и за техния живот. и жалко, че има хора, които вместо да виждат нещата по този начин единственото, което им е останало от сериала е въпроса защо проклетата статуя е с четири пръста.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 28 Май 2010 10:56
И на мен ми се ще да вярвам, че сценаристите умишлено са ни оставили да си отговаряме сами, но по-скоро ми мирише на неспособност да разплетат сюжетните си нишки. Най-елементарното в такъв случай е да направят това, което ти казваш - "бе дай тука ние да мушнем някаква загадчица, пък всеки да си я тълкува както иска". В аспекта на актьорска игра, режисура и всичко друго, което спомена (това са другите 50% заради които прдължих да гледам), Lost си запази нивото докрай, да. Просто не ги споменавам, защото не виждам какво толкова има да се обсъжда по този въпрос. А Джеймс завинаги ще си остане в сърцето ми като един от най-готините образи
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 31 Май 2010 11:49
Цитат: Защо някои хора липсваха там? Примерно Ричърд или Джейкъб, или оня джигитаеца с духовете Майлс? И каква беше целта изобщо Бен да присъства в този алтернативен свят, когато така и не влезе в църквата - да получи прошка ли? И какво изобщо се случва с тези, които присъстват в алтернативното измерение, които са се срещнали и разпознали, но НЕ влизат в църквата - като Даниел Фарадей и неговата любима червенокоската, примерно? Ами според мен тези хора от алтернативното място (което явно се случва след като Хърли и Бен са престанали да бъдат "шефове" на острова) които не бяха в църквата, още не са разрешили вътрешните си конфликти и не са готови да "let go"-нат (ими пък вече са го направили...примерно Джейкъб трябва да е Done одавна...). Наистина щеше да е по-добър вариант да наблегнат повече на адвенчър/sci-fi/фентъзи елементите, а не да залитат толкова в драма и сапунени отношения...Но това си е дефект още от първи сезон на шоуто. Общо взето поносим финал. Можеше да е много по-зле (вижте сюжетните обрати на Heroes). Така или иначе, добрите впечатления от предишните сезони си се запазват. ПП От необяснените неща най-досадни са ми примерно необяснените случайни срещи между героите отпреди самолетната катастрофа. Примерно срещата на Саид с пастрока на Кейт в Ирак...която няма нищо общо с Джейкъб и селекцията му от кандидати. Очаквах нещо по тази тема...но дръжки. DJ Cat, точно "Бягство от затвора" е тотално различно шоу от Lost. Само "Long con" изпълненията на Сойър и Кейт представялват нещо, като общ елемент. За мен са несравними неща. Не виждам проблем да те кефи повече от Lost...то и никой тук не твърди че "Изгубени" е най-доброто шоу евър и никой друг сериал, не е по-добър. На мен примерно тематиката и атмосферата на "Бягството" са ми противни. Мразя "затворчинческите" шоута ...примерно Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin е прекрасно направено и реалистично аниме, но аз не мога да изтрая и 5 минути от него. В Lost има и нещо друго - самото шоу е гигантски пъзел. Ако пропуснеш епизод (особено от първи сезон) всичко останало ти е пълен мрак. Това е част от удоволствието - да редиш пъзела...ако ти липсва парче, няма и кеф...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 31 Май 2010 15:15
За всичко си прав, само едно нещо е изцяло погрешно. ''Long con'' изпълненията на Сойер и Кейт, както ги наричаш, са точно противоположни на взаимоотношенията между героите в ПБ. Там повечето е действие, няма чак толкова приказки, лигавщини и моменти типични за сапунките. С малко думи се казват достатъчно много неща, а тук е точно обратното. Сега гледам сеозн 1, то не бяха ретроспекции, бавене, глезотийки - абе разтягат се локуми и явно типичния стил на сериала е философските разговори ( които включват сравнения с нощни пеперуди и т.н.) Явно не е моя тип сериал, защото съм гледал от тук от там всички сезони и се приказва че 1вия е най-добър, а мен въобще не ми се нравят поучителните разговори на фона на драматична музика. Та прав си, с едно допълнение от моя страна, че даже нямат нищо общо сериалите, а най- малко Long Con изпълненията.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Lost: последният епизод (с много спойлъри) Публикувано на: 01 Юни 2010 08:41
Общият елемент е, че най-общо казано, Сойер и Кейт са престъпници преследвани от закона, които трябва да преживеят маса перипетии, за да се измъкнат...а и да направят някоя далаверка пътем, защото за всички тези перипетии са им необходими ресурси...
Първият сезон на Lost не точно е най-добрия...просто е с много добро начало и финал. Иначе хубавите неща идват на приливи и отливи. Във всеки сезон има моменти на разводняване...но има и доста хубави моменти. 4-ти сезон май беше най-стегнат (заради стачката).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|