The Talos Principle 2

Игри за PC
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Re: The Talos Principle 2 /излиза 2023 г./

Мнение от The Grim Reaper »

Този специално печели засега по псувни изляти по пъзел в игра, не само защото изглеждаше невъзможно, а и защото трябваше да го повториш за да активираш спрайта на една от спирките му.

Иначе второто посещение в пирамидата беше велико. :o
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Чакай, спрайтовете веднъж като ги изгубиш не изчезват ли за постоянно? :shock:

Иначе си ме минал, аз съм зациклил на блатата, ама натискам да мина всички пъзели които са възможни тъй че ми отива по доста време на свят.
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Нее имат няколко спирки по пътя към статуята и ако ги изгубиш трябва да ги дириш в посоката, в която са тръгнали. Не знам ако ресетнеш обаче дали се връщат в изходна точка или си остават по средата. Зарекох се в тая игра да не ползвам гугъл за решения, но за звездите си позволявам понякога, особено като в края на ниво видя статуята със зеления рецептор и ходи обикаляй решените пъзели да видиш откъде да вземеш тъпия лъч.
По тая тема, струва ми се че пъзелите са по-лесни в тази игра поне засега, но пък съм минал вече половината и не съм срещнал прекалено тежки затруднения, каквито определено помня да имах на места в първата. Изключвам напълно възможността да съм поумнял, тренда на нашите години трябва вече да е обратната посока... :lol:

Иначе да, тоя уийкенд добре си прекарах в играта и съм дръпнал, сега трябва да работя но пак набивам при всяка възможност. :oops:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Пъзелите на Сфинкса решаваш ли ги? Малко са по-нестандартни.
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Всичко изривам преди да продължа, аз съм малко тежък completion-ист. :oops:
Само артефактите със сигурност изпускам, преди малко намерих 2рия си, та половината игра бях открил само един стар радиатор. :lol:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Сега ще тествам онова, което каза за спрайтовете.
¯\_(ツ)_/ ¯
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Работи! Значи ще се върна да потърся и други 2-3 спрайта, които изпуснах
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Впрочем нямам никаква представа за какво служат въпросните звезди, но толкова ми е приятна играта, че предпочитам да си остава някои мистерии сами да се разрешат.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Пъзелите с триъгълници отключват златните пъзели май (онези заключени зад едни порти), а звездите - в стартовата зона имаше един малък страничен храм, който има сходен механизъм с този на златните пъзели. Трябва да събереш определено количество звезди за да го отключиш или нещо такова. Само предполагам.
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

А, видях го, изскача бутон release stars и нямам представа какво отключва, но ще разбера скоро - останаха ми 2 нива. :cry:

Впрочем ако спрайтовете на Прометей не се ресетват, от факела му излиза синя диря в посоката му. Има трофей за преследване на спрайт без да спре музиката, но аз засега освен най-първия всичките се е налагало да ги прекъсвам. За съжаление гледайки списъка с трофеите определено не може да се постигне с едно преиграване. :(
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Как върви? Мина ли я?

Аз тъкмо влязох в пирамидата след South частта, ще освобождавам Прометей. :D
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Току що довърших всички обикновени пъзели и ще влизам в пирамидата за последен път, преди което мисля да видя събраните звезди какво отключват. Нямам време тия дни че тъщата са на гости и не ми остава шанс да завзема хола за повече от час (минусите на конзолите), та най-вероятно ще ме настигнеш.

Леко съм разочарован, че не се повишава трудността на пъзелите в последните нива. Даже напротив, според мен стават по-лесни и досадни с нуждата да наместваш елементите с точност. Но пък за тая работа трябва да са златните, които скоро трябва стигна.

Въпреки всичко, мисля че играта доста надгражда първата и си оставам на 11/10. Темите и разсъжденията са прекрасни, а персонажите на Мелвил и Байрън са всъщност доста добри, дори да имах резерви за войс актинга в началото. Предстои да видя развръзката де, но играта като цялостно преживяване е бомба :!:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Минах я.

Златните пъзели са разочароващо лесни. Само на няколко си поблъсках главата с кеф, но имаше и такива, които се решават за под минута. Чета спорове в редит относно трудността и доста народ са на моето мнение, че играта като цяло е по-лесна от първата, но пък и с аргумента че може просто да сме свикнали с механиката на пъзелите и липсата на подвеждащи елементи не мога да споря. И все пак дори и лесните пъзели носят кеф, не е недостатък на играта, просто намаля удоволствието от това най-после да решиш нещо, с което си се помъчил.

Финалът обаче беше прекрасен.
12/10 и определено една от любимите ми игри.
Дано видим длц и продължение скоро.

Пиши като я приключиш и ти, че сега не можем да обсъждаме нещата със спойлерите. :D
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Тоя пост се е пратил два пъти, та го едитвам да има поне някъв смисъл.

Две препоръки за края на играта:
- След златните пъзели има допълнителна стъпка, която ще е логична, но няма да се покаже на картата като цел - не знам как да го кажа без спойлери, но е супер лесно да объркаш и да тригърнеш финала без да довършиш това, което решаването на всички златни променя.
- След като подминеш the point of no return има една секция, в която изненадващо за мен няма междинни сейвове, но пък има единствено дълбока вода, в която ако паднеш и умреш ще те върне доста назад - на мен лично ми се случи 2 пъти.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Почти съм привършил "West 1", тъй че до края на този уикенд ще съм я минал.

Между другото - ако търсиш предизвикателни пъзели - дай шанс на фенските карти от workshop-a на първата игра. Абсолютна мозъкоизтисквачка са. :D
¯\_(ツ)_/ ¯
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Приключих я. 10/10 - достойно продължение на оригинала. Единствения проблем е, че като цяло пъзелите са мега лесни. :D
Spoiler for :
Спасих Миранда, нямаше как да изпунса портите до Мегаструктурата, тях ги видях най-напред. :D
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Кой стана
Spoiler for :
кмет
накрая? Интересно ми е дали разликата в политическите ни възгледи има достатъчно влияние. При мен мисля че не е изненада, че беше
Spoiler for :
Байрън
:lol:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Spoiler for :
И при мен е Байрън, но честно казано не отделих толкова внимание да се занимавам с личните им щения. :lol: Основно участвах в дискусиите през журнала, а в града се разходих само по време на второто ми посещение. Говорих с де що можах, но не попаднах на някаква дискусия, която да оставя впечаатление за някакви по-сериозни последствия върху наратива. Повечето бяха просто инфо дъмп или някакъв страничен world-building. :)
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Spoiler for :
То вариантите са Байрън ако си прогресивен, Херманубис ако биеш консервативно (то в случая е малко назадничаво даже) и Ранд ако си по средата или предпазлив елитист като залагаш на учените. Но мисля, че основните решения се взимат спрямо диалозите точно в журнала и решения като какво да направиш със Сомнодрома/ите.

Впрочем кой край избра? Аз си довърших с Прометейския. Супер си беше, но предвид че спасих и Миранда си мисля, че ми дойде малко захаросан, на фона на тежките морални теми, сред които и загубата на дете, тоя lived happily ever after не ми се върза съвсем, но пък съм предоволен че и Якут имаше някаква сюжетна линия. :lol:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Избрах края при който запазваш машината и проучваш потенциала ѝ, т.е. нито я изключих, нито я унищожих. И да, беше твърде захаросан. Малко в стил филма Amazing Spider-Man 2, където имаше супер емоционален климакс и след това за 5 минути накрая осраха всичко. :lol:

Имам чувството, че ще видим някакво ДЛЦ за New Alexandria. :D
¯\_(ツ)_/ ¯
Публикувай отговор