Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
Регистриран на:
28 Сеп 2002 08:47
Мнения: 16966
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 07 Дек 2010 23:59


ЕЙ МАНАФИ НЕДНИ МАЙКА ВИ ШЕ ЕБА, АКО МИ ОСЕРЕТЕ ОТНОВО ХУБАВАТА ТЕМА, НА КОЯТО ПРАВЯ РИМЕЙК, ДА ВИ ИЗСЪЪНАТ МЪДИТЕ :x :x :x
Ако някой тръгне да троли, ИГНОРИРАЙТЕ.
---

Ето докъде бяхме стигнали...
Изгубил съм си списъка със следващите събития, така че можете да помагате. Ако може хронологически, може и някакъв брейнсторминг да направим и лека-полека да сглобим оставащите неща до ден днешен... докато се стигна до събитията от тези дни.
Аз ще прегледам и оригиналната тема и някъде между сраното има също доста неща, които да допълним :)

----------------------------------
ПРОЛОГ
----------------------------------
През близо 9-годишната си история този форум е станал свидетел на много неща - интриги, простотии и какви ли не обрати, достойни за сапунка от ранга на Листопад. Много от тези събития са оформили форумът такъв, какъвто е сега - място, кипящо от живот, където винаги всеки има какво да каже по всяка една тема и по всеки един адрес. Всички важни факти от историята на PC Mania форума, можем да нaречем с чуждицата (Шерифе, прощавай ама дгд) МЕМЕ (мийм, meme), която с няколко думи означава вид шега, която се разпространява изключително бързо из интернет пространството (в нашия случай - форумът ни).

През годините сме имали много мемета - повечето от тях почти всички ги знаем и с носталгия си ги спомняме, но с няколко съфорумци решихме да ги синтезираме в една тема, която да бъде нещо като библията на PC Mania the Forum.

NB! Така, докарахме ги до 20 меметата, но то не защото няма материал, ами просто не мога цял ден с това да се занимавам - на ъпдейт слагам по 1-2 :)
Искам да благодаря за помощта на Пени, Everlast, Kamelot, Disturbed и Nocturno, които взеха участие в изготвянето на идеята, както и на Раскольников, Der Meister, Omega-x и Pentagram Sam които ми помогнаха по един или друг начин с този ъпдейт.

------------------------------------------
1 Баджанаците - added by Раскольников (a.k.a Raziel)
Явление и неформална общност от индивиди,чиято популярност в ранните дни на форума и култов статут по време на нередовните форумни сБИРАния в реална среда, им отреждат място на евентуално първо форумно meme (2003-2004)
------------------------------------------
2 iddqd - цялостно твоерчество - suggested by Der Meister
Спомените за появата на този индивид датират от далечната 2004 г. Със своя блестящ интелект и правопис, iddqd се е превърнал във форумна легенда от време оно. Не го слагам в графата форумен трол, защото човека в действителност не е тролил нарочно - винаги си е вземал постовете насериозно :lol:
------------------------------------------
3 Махнете бановете на Kiedisagain и paradox!!!! - added by Pentagram Sam
Двама от най-старите и най-култови форумни личности - Kiedisagain и paradox в един момент получиха незаслужени банове и то без абсолютно никакво обяснение. От този момент датира и първото пълно обединение на целия форум. Напълно организирано чрез #pcm, бомбардирахме мейлите на редакцията и админа с множество призиви за махане на техните банове. От там и се е запомнила и тази култова фраза.
След целия този апокалипсис, мисля че бановете им бяха махнати, но това е толкова назад във времето, че трудно може да си спомни човек.
------------------------------------------
4 nventure.net и Форумово
Сайтът на форумния потребител nlight, който всички използваха вместо imageshack и почти всяка снимка във форума беше качена там. Доказателствата лесно могат да бъдат открити в някои от линковете в тази тема. Също така този сайт стана символ и на още един важен факт. Там направихме първия алтернативен PC Mania форум, тъй като и тогава тук беше пълно с дебили и искахме местенце само със свестни хора. Естествено, Форумово съществуваше само около месец, преди да бъде тотално заебано. Форумът на PC Mania има уникална притегателна сила.
------------------------------------------
5 WHITEFACE
Едно от първите мемета е с така нареченият WHITEFACE, днес по-известен като Vermic. По времето, когато той нашумя като WHITEFACE, той все още не влизаше във форума.
На първата русенска форумна среща (той също беше дошъл, нищо че не беше от форума) той се появи с маска направена от бели лепенки за цени, която му създаде този прякор. Също така обикаляше с нас из централните части на града и си показваше голия задник. Прилагам снимков и видео материал.

------------------------------------------
6 Чопка, паца
В дългите нощи на скука, прекарвани в #pcm (който не знае какво е това - негов си проблем) с редица съфорумци, доста от които вече не пишат тук се родиха няколко култови думи - ПАЦААААААААААА! и ЧОПКААААААААА!, чието значение беше "хуй", но се използваха повече като думи, заместващи "здравей" и "здрасти". По същото време се родиха още някои думички (на моменти все още използвани) като ШПЩ ({P} изписано на кирилица) и ц0ц (сгрешено ц-ц, тъй като нулата е до тирето).
------------------------------------------
7 Snail vs. Kitteh
Свидетелства за първата форумна война - битката между Snail на добрия ни бивш съфорумец TheUnknownOne срещу Kitteh на Readonly. Форумът за първи път бе разделен на две враждуващи фракции и всяка подкрепяше своя идеологически символ.
vs.
------------------------------------------
8 Black Metal ist Krieg, BMIC, 14/88
Появиха се и нашите любими приятели и все още активни юзъри "блек метълите" :lol: , които докараха с тях култовата фраза Black Metal ist Krieg (предполагам това идва от албума на Nargaroth), Black metal inner circle (BMIC), в който присъстваха само най-заклетите фенове и естествено 14/88, където 14 стои за 14-те думи на Лейн и 88 (HH, за Heil Hitler). Да ме прощават ако допускам фактовлогически грешки, но и двамата спят в момента май :roll: :oops:
------------------------------------------
9 Самолета!
Няма как след горното меме, да не последва и първата най-култова снимка на потребител във форума - Nocturno. Годината все още е далечната 2005.

------------------------------------------
10 Vox vs. Rivalry
Отново форума беше разделен на две фракции, така да се каже. Едната част бяха екипа на онлайн безплатно списание Rivalry - списание, което действаше от 2003 (ако не се лъжа), беше замряло и се възобнови няколко години по-късно. По същото време други форумни дейци заедно с няколко външни човека основаха друго онлайн безплатно списание - Vox. И така се започнаха едни интриги и една "студена война" между двата екипа, но накрая въпреки че не искахме да си го признаем - Rivalry ни бяха победили. Имаха повече уникални посещения на сайта си и PC Mania им бяха дали място за безплатна реклама. Ние от Vox бяхме на интервю при РОРО в телевизия ММ, но беше голям резил :lol:
В Rivalry се подвизаваха сегашни и бивши съфорумци като R.I.P, Readonly, Raziel (който първоначално бе във Vox), nlight, HUN73R, Хисарския поп и други. За сметка на това създателят на Rivalry Angel-Snake се отказа от него и мина на страната на Vox като съветник само. Членове на Vox бяха Ледник (чиято беше и идеята де), h3artstone, Rincewind, Ghost Master, The Guardian, Everlast, моя милост и други.
------------------------------------------
11 Алпийска фирма "Дъглас" са турци - лъжат ви!
В това плодородно за мемета време, се появиха две от най-култовите - това и долното. "Алпийска фирма Дъглас са турци - лъжат ви!" е една форумна класика, която започна с появяването на тази снимка из форумните дебри. Неизвестно дали това меме е тръгнало от тук или от някой друг форум, но е популярно в доста български форуми.

------------------------------------------
12 ИМАМ КИСТОЛЕТ!!! ПРЪЖТЕ СЕ ЕСТЕСТВЕНО.
Това меме е неизменна част от форумния фолклор. Появило се чрез The Grim Reaper (днес Captain Hero) под формата на снимка от неговия мобилен телефон, то и до ден днешен се помни от мнозина. Преди години беше ежедневие да се срещнат възгласите "Имам кистолет! Пръжте се естествено." из мирк или форума.
Прилагам автентични снимки, чиито права се държат от Captain Hero.

------------------------------------------
13 Яж ми куро, Симитли е село!
Това популярно меме, витаещо из българското интернет пространство, внесено в нашия форум чрез Попа. Историята на ЯМКСС, както и поемата в целия си блясък, могат да бъдат видени тук.
------------------------------------------
14 Муки - цялостно творчество
Първият и най-легендарен форумен трол, на който дори Алминатора отстъпва. Това копеленце беше първият човек, когото всички от форума намразиха мега много заради тъпите му теми, постове и като цяло за троленето си.
Дълги години неговото име се споменаваше къде на шега, къде със страх.
Известен е и един линк, който беше станал голяма бомба тук. Въпросният Муки беше постнал тема в техния форум, че не можел да си забели кожичката на хуя. За жалост както виждате темата в тийнпроблем е изтрита, но спомените остават живи.
Въпросният потребител все още може да бъде намерен из българското интернет пространство - нужно е само да напишете myksinator в гугъл.
------------------------------------------
15 Алминатора - цялостно творчество
Отново през далечната 2005 г. (поправете ме ако греша) се появи и друг легендарен индивид, който и до днес ни удостоява със своето присъствие. Алминатора - форумния трол, заради когото написаха цяла статия в PC Mania. Човекът, който изцеди всяка мизерна капка простотия от своето жалко телце и я постна в този форум. Банван не веднъж и два пъти, използвал много проксита през годините, за да лее своите лайна, той може да се каже най-накрая се кротна и е с една идея по-малко прост от преди. Днес може да бъде разпознат чрез ника Джони Спагети (само пцмания да прочетат това и пак да го баннат без причина, просто от омраза).

------------------------------------------
16 На майка ти питката!
По непотвърдени данни това меме достигна до нас от Readonly, който беше постнал тази снимка преди време из форумните страници. Изразът "На майка ти питката" често бе използван като лека форма на псувня или обида, но също така и като поздрав, заместващ "здравей".

------------------------------------------
17 Голия Актив
Как да не минем и без бисерите на Заека :lol: Много стари теми са възстановени и могат да се открият чрез търсенето във форума, но точно тази - не :( За какво иде реч? В един хубав слънчев ден преди време из форумните анали се появи тема озаглавена "Golia Active". Всички бяхме мега зарибени, че най-накрая ще видим голи снимки на любимия ни потребител Active, но за жалост това бе много кофти шега от страна на JazzJack (заяц), като темата съдържаше подобна (но не същата) картинка:

------------------------------------------
18 Какъв е сайта на GTV?
Това бе едно доста спонтанно меме. Човекът просто искаше да знае какъв е сайта на GTV, но един-двама тръгнаха и после всички подир тях, така за простотията :lol: От този момент нататък, почти всеки форумец може да ви отговори какъв е сайта на GTV.
Ето, разбира се, и съвсем автентичния линк към оригиналната тема
------------------------------------------
19 Reconnect a.k.a Dante a.k.a axxess - цялостно творчество + снимката!
Благодарско на Omega-x за помощта!
Лека-полека времето минаваше, годините се търколяха и форумът оживя и до 2006 г., когато стана свидетел на още едно събитие, което изигра съществена част в неговото битие. Пръкна се изневиделица потребителят с ника axxess (по-известен обаче като Reconnect или Dante). Неговото творчество е палитра от цветове - бил е форумен трол, в други случаи се е вземал насериозно (като iddqd), но може би е най-храненият и осмиван форумен потребител. Той е активен и до днешни дни (под ника Dante), но дали заради това че е порастнал или друга причина, но и той вече е с нов имидж - на метълче, което се сдухва от време на време. Нищо, дори според мен има готини проблясъци от време на време.
Но с какво друго още свързваме Reconnect-a? Разбира се с най-постваната снимка на форумен потребител тук! Тя се появява на бял свят чрез тази тема и се превръща в истинска форумна легенда. Тя може би е и причината Reconnect-a да бъде толкова популярен и обсъждан и до ден днешен. Нашият човек е с очилата най в ляво.

Снимката доби такава популярност, че се появиха и доста fanart-ове!

------------------------------------------
20 2 0 1 2
2012 - кой не е чувал за нея? Във форума започна леко да се говори за 2012 към 2006, но стана меме чак към 2007, когато почна масовият спам с 2012 и последиците от нея. Мемето няма точен създател, спада към графата "народно творчество", тъй като няма доказателства за човекът, който е започнал спама.
Също е важно да се отбележи и още една част от това меме - миналата година очевидно на админа му беше писнало от постояното флъдене с 2012 и затова той сложи цензура, като замени четирите свещени цифри с "en.wikipedia.org/wiki/2012_Summer_Paralympics"

___________________________________
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D


Профил

Аватар
Регистриран на:
08 Фев 2008 21:42
Мнения: 8546
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 00:23


Емануил, ей, помните ли го?

___________________________________
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора


"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето


Профил

Аватар
Регистриран на:
09 Авг 2009 01:41
Мнения: 3442
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 00:33


Според мен copy pasta-та на Гипо трябва да присъства в листа :!:

___________________________________
a.k.a Frosty


Профил

Аватар
Регистриран на:
04 Дек 2005 19:41
Мнения: 2610
Местоположение: q3dm6
В момента играе: q3
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 00:37


Reported as usual, 99.912983198734187075% от вас не заслужават тази информация ?

___________________________________
Reaching aural nirvana...


Профил

Аватар
Регистриран на:
17 Ное 2010 20:21
Мнения: 475
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 09:41


Историята ви е достойна за филмова адаптация :lol:

___________________________________
I am willing to believe they would pay for a smile


Профил

Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 10:02


Псувайте, но възпитано?


Профил

Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 10:18


Не, че нещо, но държа да отбележа каква популярност доби един друг феномен...

Темата, която пуснах през есента на 2008 г. изглеждаше горе-долу така:ИМАМ СИ ПРИЯТЕЛКА! С ЦИЦИ!
Нийдлес ту сей, честото използване на този екзалтиран вик проби границите на форумово и стана популярно из нета:

Геймър си има приятелка! Истинска!

Ако изчукаш приятелка с малки цици в гората и наблизо няма кой да я чуе, тя "Приятелка! С Цици!" ли е, или просто...


Профил

Аватар
Регистриран на:
05 Юли 2006 13:52
Мнения: 8122
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 10:26


ЧОПКААААААААА


Профил

Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 10:31


Освен Муки има още 2ма, които са със статус на легенди-Сорео и Минотавъра!!! Както и онази нощ, когато изядоха маса хейт заради оня клан 8) 8)

___________________________________
Till Lindemann написа:
начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?


Профил Skype

Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 10:37


THE KING OF TIME написа:
Освен Муки има още 2ма, които са със статус на легенди-Сорео и Минотавъра!!! Както и онази нощ, когато изядоха маса хейт заради оня клан 8) 8)

Не беше ли хамелеона с най-много постове?


Профил

Футболен разбирач
Аватар
Регистриран на:
25 Дек 2008 19:14
Мнения: 4510
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 11:20


Moot написа:
THE KING OF TIME написа:
Освен Муки има още 2ма, които са със статус на легенди-Сорео и Минотавъра!!! Както и онази нощ, когато изядоха маса хейт заради оня клан 8) 8)

Не беше ли хамелеона с най-много постове?


Това какво общо има...

Аз напомням за орг с жувотни.

___________________________________
WeAreGettingClose


Профил

Аватар
Регистриран на:
21 Мар 2002 19:51
Мнения: 10914
Местоположение: София
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 11:33


И опитите на Dex да пише на тема спорт :-| :psycho:

___________________________________
Гипчо ( ◕ Y ◕ )


Профил

Аватар
Регистриран на:
11 Юли 2009 13:52
Мнения: 484
Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 11:45


Аламинатора ли беше тоя ,дето искаше снимки на Лили Стоилова веднъж?

___________________________________
Basanaruga написа:
Аз се подчинявам на Изродар. Не се бръсна.


Профил

Футболен разбирач
Аватар
Регистриран на:
25 Дек 2008 19:14
Мнения: 4510
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 11:49


Sabaka написа:
Аламинатора ли беше тоя ,дето искаше снимки на Лили Стоилова веднъж?


Че то кой не е искал нейна снимка :roll:

___________________________________
WeAreGettingClose


Профил

Аватар
Регистриран на:
21 Мар 2002 19:51
Мнения: 10914
Местоположение: София
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 12:11


Dante написа:
Форумните атаки над ТийнПроблем и Планета, масовия бан и pcm2, ениуан?

Скука и нърдщина.

___________________________________
Гипчо ( ◕ Y ◕ )


Профил

Аватар
Регистриран на:
05 Юли 2006 13:52
Мнения: 8122
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 12:13


ами GAMERS WORKSHOP?


Профил

Latinica
Аватар
Регистриран на:
26 Авг 2010 01:01
Мнения: 2904
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 14:02


играта и комиксите на лийч/турски бор КОПЕУЕ!

___________________________________
Симо написа:
снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай


Профил

Аватар
Регистриран на:
05 Юли 2006 13:52
Мнения: 8122
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 08 Дек 2010 15:53


сега се сетих... ГАЛИН РЕЛЕФА ?!


Профил

Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 09 Дек 2010 00:55


Моридин написа:
Емануил, ей, помните ли го?


"Аз съм прав, който не мисли като мен бих могъл с чиста съвест да го нарека идиот."

Помним го, как да не го помним. Едно време такива псувни ставаха по негов адрес, че ме сърбяха очите да ги чета.

Иначе съм тук от пет години, ала за култови неща не се сещам, ебимумакята. Ей за Емануил никога нямаше да си спомня, ако не го беше споменал, паметта ми е като празна напоследък.

Дидо, надявам се да продължиш да ъпдейтваш темата дори и ако (не дай, Боже) пак се случи гаф като предишния път. Забавно ми е като чета и си спомням стари работи. :)

___________________________________
私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!


Профил

Аватар
Регистриран на:
28 Мар 2007 07:54
Мнения: 2959
Заглавие: Re: Форумна история [римейк]
Публикувано на: 09 Дек 2010 10:46


Dante написа:
Форумните атаки над ТийнПроблем и Планета, масовия бан и pcm2, ениуан?

Ахахах, верно, че половината форум бяхме изяли банана. Ако не се лъжа, ZeroBlade тогава направи новият форум и там Влад разкри самоличността на Кире_Гръчата!

___________________________________
For all those who said this day would never come, what are they to say now?

Penny написа:
ave isus e pokemon ve


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
cron
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com