Форум на PC Mania
http://forum.pcmania.bg/phpbb3/

Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )
http://forum.pcmania.bg/phpbb3/viewtopic.php?f=1&t=60443
Страница 1 от 5

Автор:  shub niggurat [ 25 Ное 2009 13:37 ]
Заглавие:  Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Абе, май си немахме кулинарна тема :D Викам тука те да споделяме рецепти и да си даваме акъл за кухненски приключения ! Мое и да разпраате за разни специфични манджи от вашио край.
И чекам от баце Рийд да сподели отново рецептата за ПЪЛНЕНИ ПУТКИ :twisted:

Автор:  Spiridon [ 25 Ное 2009 13:54 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Нещо дето много го обичам и си права често.

ГЮВЕЧЕ :D

1. Нарезваме доматете на кубчета и ги слагаме най-отдоле в паницата.
2. Нарезваме чушките на кубчета и ги слагаме върху доматете.
3. Наронваме сиренье върху чушките.
4. Слагаме мръве отгоре на сиреньето. Мое със сичко - кренвирше, луканки, бутчета... абе сичко.
5. Настъргваме кашкавал отгоре на мръвете.
6. Правим лека дупка в средата и чукваме едно яце.
7. Слагаме у фурната или в микровълновата на 3 до 4 минути на най-голяма мощтност.

Става супер бързо, вкусно е, много обичам гювечета и обикновенно си правя по 3-4 за половин час докато оправя всички домати, чушки и щуротии и ми стигат за целия ден. :)

Автор:  Ред [ 25 Ное 2009 14:07 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Кажете нещо за котлон ,че аз в квартирата нямам такива екстри като печка. :D

Автор:  Omega-x [ 25 Ное 2009 14:17 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

PurpleSoul написа:
Кажете нещо за котлон ,че аз в квартирата нямам такива екстри като печка. :D

http://www.youtube.com/watch?v=VIvr1eF2 ... r_embedded

Я си правя пържени яйца с домати и колбаси. Режеш домати, ръгаш ги в тигана с яйцата, бъркаш, добавяш некво нарязно месо, чесънче най-накрая.

Автор:  shub niggurat [ 25 Ное 2009 14:22 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

PurpleSoul написа:
Кажете нещо за котлон ,че аз в квартирата нямам такива екстри като печка. :D


яз често прайм спагети с каймъ на котлоня .

Нарезваш една глава лук у една манка тенджерка и сипваш водица с много манко олио, колкото да се покрие луко. Туряш на котлоня и чекаш да се задуши. Требе да покриеш тенджерката, че да се задуши по-убаво. Като омекне лука, туряш кайма колкото искаш и я размачкваш убаво да се омеша. Туряш подправки - чубрици, пипер, квото ти скимне на уйо. И поливаш с манко доматено пюре от магазина, ели си режеш и смачкваш пресни домате у каймата. Сипваш още манко вода, че да не загаря и почваш да бръкаш на бавен огън. При мене става бавно, щото котлоня ми е слаб, ама ако ти е силен - требе го вардиш да не загори. Требе много да се разбърква.
Като сметнеш, че е готово - мъиняш тенджерката със сместа от котлоня и туряш друга тенджера с вода за спагетите. Зависи колко спагети имаш, ама идеята е като ги изсипеш, да са потънали. Като кипне водата, сипи 2-3 капки олио, колкото да не се лепят спагетите после. Слагаш след тва и самите спагети и чекаш да оврат.

После ги омешваш със сместа и настръгваш кашкавалец отгоре. Може и още кетчуп / доматено пюре / чеснов сос и т.н.

Не знам дали го обесних правилно, ама мене могу ми аресва като си ги напрайм.

А ако не ти са занимава толкова - винаги можеш си пржнеш ейчица с бекон и кашкавал на тиганя :P

Автор:  Marv [ 25 Ное 2009 14:28 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

^^ Би ли написал рецептата и не като за селяни?

Автор:  Spiridon [ 25 Ное 2009 14:28 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

PurpleSoul написа:
Кажете нещо за котлон ,че аз в квартирата нямам такива екстри като печка. :D

Паниран кашкавал - евтино, лесно и вскусно.
Мекици със сирене - евтино, лесно и вкусно.

Едит: Само аз ли мисля, че готвенoто с мас става 100 пъти по-вкусно? :oops:
Баба като пържи картофи в мас стават супер яки и направо се топят в устата. Или пък некви пържени мръвки направо...

Автор:  shub niggurat [ 25 Ное 2009 14:34 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Marv написа:
^^ Би ли написал рецептата и не като за селяни?


:D :D :D

Бих даже снимал и клипче как се прай !

Иначе, щом толко не разбираш - те накратко :

1 глава лук
Половин кило кайма
1 бурканче домато пюре или пресни домати
малко олио
Спагети - квито намериш.

Нарязваш лука в тенджерка и го задушаваш с вода и олио. Водата да е само колкото да покрие лука, не повече.
Като се задуши - слагаш каймата и я размешваш хубаво, да не е на гъсто, че ще стане гадно. Добавяш подправки по избор. И после слагаш доматите / пюрето.
Разбъркваш на бавен огън докато не се сготви каймата. Опитваш я от време на време да не е сурова.
После вариш спагетите.
Като се сварят - омешваш ги с готовата кайма и настъргваш кашкавал и слагаш какъвто сос искаш, ако имаш под ръка.
И те така.

Автор:  Marv [ 25 Ное 2009 15:09 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Благодаря :!:

Автор:  Раскольников [ 25 Ное 2009 15:27 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Язе па зарибеваме нео-нацистки со шопска салата...

Автор:  shub niggurat [ 25 Ное 2009 16:36 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Съга са сетих и най-лесното нещо на света - ейчице на вестник !

Сал внимавайте да не запалите къщата :D

Днес изпробваме една нова рецепта, ако стане нещо вкусно, че я напишем тука !

Автор:  denik [ 25 Ное 2009 16:55 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Панирани палачинки - просто култ, но не става за всеки ден, а когато решите да се поглезите :D
Ако има заинтересовани, ще напиша начина, по който аз ги правя :)

Автор:  долу_админа [ 25 Ное 2009 16:58 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Цитат:
Язе па зарибеваме нео-нацистки со шопска салата...


Та зарибя аз тебе. Кога ша са научиш, че шопската НЕ СЕ ПУШИ БЕ !

Държа да вметна, че са ма гощавали от спагетите на Кире и са облизах и между пръстите на краката от кеф!

Аз ей са ше ви науча как са пълнят пълнени путки, ама преди туй - на ви рецептата за спагети Карбонара - фани Рийда за фара.

Та, освен спагетите шси заредите:

- Нек'ъв дърт колбас ели кайма.
- Готварска сметана. Мое и турска да го еба.
- Топено сирене, сек'во дето ва възбужда.
- Пресно млеко от картон, що туй от кравите го изнасят за шоколади дееба.
- Копър. По-социално неумелите сред вас да внимават щот за целта тряя се отиде до плод и зеленчука, а той е сърцето на сека махала.

Опционално:

- Крема-сирене за амплификация ефекта от вече наличното.
- БИРЪ. Ама малце, щот ше земе да изкипи и язък за пиенето.
- Чесън, че да ви хване за фара. По-добре на прах, че е по noob-friendly.
- Горчица. Ако ви дърви тоя мехлем за пърдение, нема проблем да го направите част от соса.

Месото го запръжвате у дълбокия тиган с малко повечко олио и кат се позапръжи, църкате вътре сметаната. Разбърквате с месото и туряте сирената, след тва прибавяте млекото и бъркате докато са разтвори сиренето. След туй вече мое да ръгате от копъра и опционалните чудеса колкото ви са иска. Варите соса докат са посгъсти. Ако кат са сгъсти ви са вижда малко - набивате още млеко и пак варите. Кат го свалите от огъня и поизстине малко, изсипвате го връз спагетите, отгоре стъргате кашкавал и ако желаете да получите множествен оргазъм - ОРЕХИ. И кат са нахраните, от благодарности ма фащате за фара. Тенкю, гуднайт енд год блес Америка.

Рецептата за пълнени путки нека шефо да я копне от онаа кочина, що и забравих адресо. :oops:

Дидо, мятай ги тез палачинки да го еба !

Автор:  denik [ 25 Ное 2009 17:33 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

readonly написа:

Дидо, мятай ги тез палачинки да го еба !


Еми да кажем, че можете да си правите обикновени стандартни палачинки, а ако не можете - има и купешки.

Вземаме палачинката, слагаме плънка, навиваме я и после я срязваме през средата (за да не е много дълга, а и ще е по-пригледна) - гледайте да не я препълвате много, защото после ще псувате при панирането, гарантирам ви!

Както е сгъната (тука е пипкавата работа), без да се преебе, я топим хубаво в яйце, после в галета (може и брашно) и после пак в яйцето (2,3 яйца ще свършат работа; стандартна панировка), но така че цялата й площ да е била натопена (за да се панира отвсякъде) и след това я слагаме да се пържи в тиган с олио, като общо взето чакаме на око да ни хареса, пък и да слепне и да не се разгъва.

За пълнежа (тука си е малко и до импровизация, но ето моите съставки):
- кисели краставички
- месо (шунка или филе или каквото ви душа иска)
- маслинки (може да са обезкостени, за да няма неприятни изненади :lol: )
- задушени гъби
- и задължително топено сирене (ма не от онея триъгълните) и то толкова, че долу горе да придобие вид на някаква салата все едно.
- вече по желание и по вкус може малко ябълка, царевица, някакви други зеленчуци
И всичко се разбърква :)

Та това е рецептата :)

Иначе може да си направите панирани сладки палачинки като примерно вместо солена плънка, можете да им сложите печен банан (10-15 мин. на 200 градуса) и течен шоколад [wacko1]

Въобще не е сложно, става бързо и е питателно и много яко! :D

Автор:  indigo [ 25 Ное 2009 17:42 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Закуска:

Трошиш 3 яйца в чиния, ръгаш жълтъка вилицата, мяташ в микровълновата за 3-4 минути.
За 2 минути си правиш кафе.
За оставащата една се обличаш.
Сипващ де що имаш кулинарен прах по яйцата - пипер, сол, чубрица, неща.
Ядеш 5 минути и бегаш.

Автор:  The Grim Reaper [ 25 Ное 2009 17:51 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Ей, пригладнех от ваште рецепти, майка му да еба :!:

Я знам ена рецепта дека е само за като си на гости некъде, щото не върви си го праиш у дома.
Отивате, пиете, ти по средата на купоня отиваш у кухнята, вадиш ено ице от хладилника, ръгаш го у микровелето и го пущаш за 3 мин на макс ватовете, и чекаш и гледаш. Па като стане готово и усетиш къ са е пръснало, разплискало из печката, та чак от ударната вълна и вратата отворило, падаш и почваш се заливаш от смех, а домакиня иде и почва а та тепа шо си осрал целата кухня с теа научни експерименти за домашни пиратки.

Ма па си а кеф :!:

Автор:  shub niggurat [ 25 Ное 2009 19:51 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Ето я рецептата на баце ви Рийд за ПЪЛНЕНИ ПУТКИ :

Цитат:
За да започнете ви требе едно кило свежи путки. И то не какви да е, а женски путки, оти Цензурата си е Цензура коги мое да я напълним. Мое ли да напълним Цензурата на козътъ, ели на кокошката ? Епа у неко села тука наблизо и тава могат, ама ниа не сме като тех да го еба.
Та тея убавите путки съга ги умиваме с ладна вода, оти да не миришат на хуй ели на риба и почваме да ги пълним. Ниа мъжете млогу добре си знааме как се пълни Цензура, ама за жините е по-друго и я лично препоръчвам на сека жена, къде сака пълнена Цензура, да си викне неко мъж, барем напълни и нейната. Докато а пълниме, тя че пуска сос и тоо сос е млогу арен между другото ама не е за секой вкус.
Та коги ги напълниме теа убавите путки, пак ги умиваме и ги тураме на неко топло и сухо место да си пущат соса. След тава туряме кебапчета, туршия и рикия на масата и почваме да са галиме по шкембето и да го дръвим докат' дават Преслава ели Камилия по тиливизура. Тава беше от мене за сеги, а за следващио път че ви покажем СПАГЕТИ КАРБОНАРА - ФАНИ МА ЗА ФАРА. Приятно пълнене на путки!


:D

Автор:  странник [ 25 Ное 2009 20:02 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Кире_Гръчата написа:
Ето я рецептата на баце ви Рийд за ПЪЛНЕНИ ПУТКИ :

Цитат:
За да започнете ви требе едно кило свежи путки. И то не какви да е, а женски путки, оти Цензурата си е Цензура коги мое да я напълним. Мое ли да напълним Цензурата на козътъ, ели на кокошката ? Епа у неко села тука наблизо и тава могат, ама ниа не сме като тех да го еба.
Та тея убавите путки съга ги умиваме с ладна вода, оти да не миришат на хуй ели на риба и почваме да ги пълним. Ниа мъжете млогу добре си знааме как се пълни Цензура, ама за жините е по-друго и я лично препоръчвам на сека жена, къде сака пълнена Цензура, да си викне неко мъж, барем напълни и нейната. Докато а пълниме, тя че пуска сос и тоо сос е млогу арен между другото ама не е за секой вкус.
Та коги ги напълниме теа убавите путки, пак ги умиваме и ги тураме на неко топло и сухо место да си пущат соса. След тава туряме кебапчета, туршия и рикия на масата и почваме да са галиме по шкембето и да го дръвим докат' дават Преслава ели Камилия по тиливизура. Тава беше от мене за сеги, а за следващио път че ви покажем СПАГЕТИ КАРБОНАРА - ФАНИ МА ЗА ФАРА. Приятно пълнене на путки!


:D

Не мога да си набавя необходимите продукти :x

Автор:  Морт [ 25 Ное 2009 20:05 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Оня ден ми се прияде риба и изекспериментирах с филе от акула и зеленчуци във фолио.
Става и с друга риба, например бяла. Но пък акулското е доста евтино (9-10лв килото, което си е цифра акула :D) и е приятно.

Нужно:
Риба, мляко, зеленчуков микс за задушаване, лимон, масло, фолио.
Количествата са по преценка и на око. Аз ям много масло.

Та, взима се филето, осавя се да се размрази, след което се измива добре с вода. След това се накисва в млякото. Добре е да покрие цялата риба. Целта на занятието е да се подтисне силната рибешка и амонячна миризма. След като покисне 2-3 часа млякото се хвърля (или се дава на някоя котка, която ще полудее :D), рибата се заделя, залива се със сок от половината лимон.
Слага се да се загрява фурната на 200-210 градуса.
В една тава се слага фолио (доста, всичко, което се сложи в него трябва да бъде добре увито от всякъде). Върху него се слага филето (по-добре на големи пар§ета), което се покрива с размразен зеленчуков микс. Може да се сложат любими подправки, добрее да има повечко сол, тъй като и миксовете и рибата са дста безсолни. Начупват се парчета масло (аз го правя с Много) и се смесват със зеленчуците. Отгоре се плесват два резена лимон. Загъва се това във фолиото (най-разумно е порциите да се направят на отделни пакети) и се буха във фурната за 20-30 минути.

Другия път като ми се дояде риба ще разказвам за "Разни работи задушени с риба".

Автор:  IceQueen [ 25 Ное 2009 20:22 ]
Заглавие:  Re: Готвенье и Яденье ( щото Пиеньето не може без тях ! )

Викам, след като толкова много форумци вече оцеляха, след моето готвене, да хвана да ви обадя на всички една - две рецептички.

Първото е за една салата, с която водка и ракия върват, ама одма и по много.

Номера е много лесен и става за около 20 мин, около кило и нещо мезе.
Продуктите са:
1 пакет кус-кус ( съветвам ви да е български, около 50 стинки му е цената)
1 голяма маьонеза, от най-обикновенната.
1 кофичка кисело мляко "На Баба" - кафяво.
1 буркан кисели краставички.
Начина е следният:
Сварява се кус-куса с малко сол и олио.
През това време се нарязват киселите краставички на по-ситно.
Изчезда се и се охлажда кус-куса, ако има нужда се посолва. Добавят му се нарязаните краставички, майонезата и 1/2 кисело мляко и се обърква добре.


Другото, след което оцеля бая народ, са "кюфтета с картоф и яйце"
Ще карам с малката разфасофка кайма от 250 гр.
Продуктите са:
1 глава лук.
Кайма, за предпочитане е някоя омешана с подправки за скара.
Картофи - около 2-3 по-едри.
4-5 яйца.
Чубрица ( при желание).

Начин на приготвяне:
Лука се нарязва на ситно.
Обърква се с каймата.
Слагат му се 4 яйца ( и жълтък и белтък).
След като се получи хомогенна маса, му се настъргват 2-3 картофа. Количеството на картофите е по желание, и по нужда. Все пак не може на 250 гр кайма да сложите 1 кило картоф, но около 200 гр е добре.
Обърква се хубаво. Ако се получи прекалено гъста смес, добавят се яйца.
Сместта трябва да е достатъчно течна за да се сипва с лъжица.
Кюфтетата се пържат в тиган на бавен огън, за да се изпържи картофа.
Ако сложите малко сол в олиото за пържене - пръска по-малко.

В случаите, когато имате време и нямате ренде. Стърганите картофи, могат да се заместят с варени и намачкани такива. Тогава кюфтетата се пържат, като нормални, защото картофите вече са сготвени.

Страница 1 от 5 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ Лятно време ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/