Форум на PC Mania
http://forum.pcmania.bg/phpbb3/

Pizza trouble
http://forum.pcmania.bg/phpbb3/viewtopic.php?f=1&t=48796
Страница 1 от 1

Автор:  Disturbеd7470 [ 13 Апр 2007 10:43 ]
Заглавие:  Pizza trouble

Добре... За втори път си правя пица за закуска. С готово тесто, ест, домадетн сок отгоре, колбасче, заревичка, каймичка, сиренце, кашкавалче, абе дето се вика - квот си трябва. Намазах тавата с масло, разстлах тестото, сипах отгоре доматения сок (А дали трябва да е едно цяло шишенце? (250 ml)), наредих там нещата отгоре и я бутнах да се пече. Температура - 220 градуса някъде. След 15 минути я намалих на 200. Обаче пак се получи малко клисава :/ Става въпрос за там, където беше доматения сок отгоре. Миналия път всичко се изпече перфектно, и се наядох като животно. Сега пак се наядох като животно, обаче тестото под сока не беше изпечено като хората... Миналия път пак беше с цяло шишенце доматен сок, обаче не си спомням каква температура нагласих...
Някой може ли да ми каже къде бъркам? Температурата ли, тавата ли (този път тефлона беше зает...), прекалено много джуджуриики отгоре ли...
Мерси предварително.


П.П. Абе пак си я изядох, ама не беше същия кеф като миналия път, а по-скоро "Яж да ти се пръсне стомаха, па кво ти дреме!"

Автор:  I_Hate_Noise [ 13 Апр 2007 10:47 ]
Заглавие: 

пица се пече при предварително загрята до 250 градуса фурна за 10ина - 15 мин.

Автор:  Disturbеd7470 [ 13 Апр 2007 10:49 ]
Заглавие: 

I_Hate_Noise написа:
пица се пече при предварително загрята до 250 градуса фурна за 10ина - 15 мин.



Да, това е ясно. Обаче при мен проблема е, че моята фурна шече и отгоре, и отдолу. И ако сложа по-висока температура става ептен буркотия. Отгоре нещата изгарят за 2-3 минути, а тестото е сурово. За това по принцип пека на по-ниски температури, ама тоя път нещо съм сгафил...

Автор:  ТРУПОНАРЕЗЕНинс [ 13 Апр 2007 10:52 ]
Заглавие: 

I_Hate_Noise написа:
пица се пече при предварително загрята до 250 градуса фурна за 10ина - 15 мин.


Вервам ти, че е така, но при толко` пицарии, на повикване,
да се `аби енергия ми иде твърде разхитително занятието по приготвяне. :oops:

Аз си поръчвам по тел, или хода на место, и маам до премала. :D

Автор:  Disturbеd7470 [ 13 Апр 2007 10:54 ]
Заглавие: 

Не е същото като да си я направиш сам ;) Някакси по-сладко ти става... Дори и това кулинарно недоразумение, което го направих, го изядох с кеф. Че даже и преядох...

Автор:  I_Hate_Noise [ 13 Апр 2007 10:58 ]
Заглавие: 

да бе, и моята пече отдолу и отгоре... слагаш там скаричката на която слагаш тавата по средата и печеш :P а пък сега модерните печки имат режим и да духат докат пекат, той е за пица специално създаден.

Автор:  Disturbеd7470 [ 13 Апр 2007 11:00 ]
Заглавие: 

I_Hate_Noise написа:
да бе, и моята пече отдолу и отгоре... слагаш там скаричката на която слагаш тавата по средата и печеш :P а пък сега модерните печки имат режим и да духат докат пекат, той е за пица специално създаден.



Ахаа, да, а аз се чудех за какво е вентилатора... Аз си мислех, че е ако печеш различни видове храна - да не се смесват ароматите... Другия път ще пробвам с духалката :)

П.П. Ужасно злобно преядох...

Автор:  NeO_Zealot [ 13 Апр 2007 11:00 ]
Заглавие: 

I_Hate_Noise написа:
а пък сега модерните печки имат режим и да духат докат пекат


I'm sooo gonna buy one of these :shock: :lol:

Автор:  Hitrusha [ 13 Апр 2007 11:05 ]
Заглавие: 

Пробвай с доматения сок отгоре.
Ако не стане :
http://www.latorre.hit.bg/

Автор:  Tiny [ 13 Апр 2007 11:07 ]
Заглавие: 

ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа:
.....

Да,ноо не могат да се сравняват с домашните пици.Хем си ги правиш по твой вкус,и както каза Дист,по вкусни са!Пък и по-евтино и по-качствено :P
Disturbed,я кажи как слагаш каймата и колко,досега не съм пробвал/виждал :?

Автор:  Disturbеd7470 [ 13 Апр 2007 11:20 ]
Заглавие: 

Момци и моме, не знам дали искате да знаете как се правят пиците по ресторанти... Едно аверче от Пловдив бачкаше като пицар. Бил съм му на гости в ресторанта... Просто каквото остане от каквото се сетите се ръга на пицата. То като се запече и много се вижда какво има. Слагат се колбаси и меса, които вече им е време да се развалят... Паднали на земята парченца от каквото и да било са слагт обратно на пицата, защото иначе се бракуват. Като го питах дали на всякъде е така, той просто ме пита "Че ти не знаеше ли?"... Дори и сега, от пица от където и да било получавам киселини. Освен от домашната пица. За сравнение, пради малко изядох една тава недобре опечена пица, и се чувствам страхотно. Едно парче от пица-на-парче или от пица от пицария и съм готов да убия някой... То не са киселини, колики, прилошавания...

@scoopp
Слагаш малки топченца от каймата между останалите неща (колбасчета, шунки, т .н.) Гарантирам ти перфектен вкус, ако каймата е хубава ;) (Разбирай, със съдържание над 70% на свинско).



Oh, shit, пак закъснявам, тоя път Хермиона ако не ме набие та на...

Автор:  THE KING OF TIME [ 13 Апр 2007 11:21 ]
Заглавие: 

А аз съм толкова некадърен в готвенето.Някои казваше,че телците били най-добрите готвачи.Аз май съм изключение :lol:

Автор:  ТРУПОНАРЕЗЕНинс [ 13 Апр 2007 11:34 ]
Заглавие: 

Disturbеd написа:
То не са киселини, колики, прилошавания...


О, това е мн. тъжно.
Не знам как може днес, при тази свирепа конкуренция,
някой да си позволява подобни евтини тарикатлъци.

Може би има, не споря.

Но при мен това не се случва,
щото добре плащам, а който плаща - получава.

Но има и друго,
мнозина ВЕЧЕ се научиха, след като бидоха принудени да правят основни ремонти на помещенията си.

Нали се сещаме, че
който плаща - поръчва музиката,
а парата задължава.

И ако не получи съответното качество на стоката и услугата,
на третия път, следва ...
...нека спестя процедурата, свързана с количествена употреба на динамит, пластични експлозиви, амонити и тротилови шашки,
щото `се пак сме в Светлата седмица
и не бива да изричаме гласно касапски истории за зверски разхвърляни покривни конструкции, подбити канчета и положени в гиспосово корито плоски тарикатчета.


Мир! :D

Автор:  SweetDream [ 13 Апр 2007 14:32 ]
Заглавие: 

Ако печката ти е от по-новите, трябва да има функциите да пече само отгоре или само от долу. С тези функции се пече много по добре и става по - вкусно. А иначе за твоя проблем - може доматения сок да е бил по рядък, а първия да е бил по гъст. От което сам се досешташ от каде идва проблема. А и наистина това, което сам си си приготвил, е най-вкусно.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ Лятно време ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/