Автор |
Съобщение |
фитенс-маняк
|
 |
В момента играе: истласкване с пудовки
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 19:40
___________________________________ бес ваглехидрати ниама резолтати!!!
|
|
|
|
 |
Deprivd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 20:04
Всичко е хайп. Приемам, че не говориш конкретно за Моцарт, а го даваш като пример за влиятелен в сферата си заради заслугите си. Не е единствения творец или откривател или какъвто и да било с много творби, или много добри творби. При това положение, в България се раждат много хора, които стават влиятелни в сферата си с времето. Мисля, че темата е изчерпана още преди да се захване. Подобен талант никой няма да го оцени.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
 |
Deprivd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 20:11
Ернестин написа: ...Няма гений, има определени качества, които са били ценени в епохата, плюс късметлийска възможност за популяризация... Е тва е ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 20:59
................................................................
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 21:01
стига си бил толкова умен, бе комплексираш ме
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 21:10
Спирам се, ако и сега ми реагира толкова адекватно, се мятам. 
|
|
|
|
 |
b0neS
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 21:12
баце Рийд написа: стига се прайл на толкова умен бе, не ме комплексираш fixed.. 
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 21:20
Абсолютно 10/10 за нещата, които Ернестин написа.
Две напомняния за акуратност само - Шопен е поляк, а Фернандо Сор е испанец.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 21:43
пък митьо пишова е българин
|
|
|
|
 |
- Алминатора -
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 21:47
Според мен не толкова важен е въпросът защо Моцарт никога не се е раждал в България, колкото въпросът дали, ако беше роден тук, щеше да обича да му правят федероски ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 21:54
федероските не са българско изобретение бе, катил
сигурно е обичал
и така наречения "rusty trombone" - може да потърсите
|
|
|
|
 |
Матемагьосник
|
 |
В момента играе: league of lamers, the incredible machine, h3, MTG, шах... и тетрис.
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 21:56
Всъщност така наречените гении са почнали и ще продължават да никнат като гъби, защото има предостатъчно материал, който да ги вдъхнови (друг е въпросът, дали ще са от калибъра на "старите гении", или ще останат на по-посредствено ниво, с малки изключения.) Все пак депресията винаги е била доста плодородна почва за повечето творци (като под "депресия" имам предвид състояние на тъга, болка, гняв, отчаяние, отчуждение, разбиване на заблудите и въобще някаква дисхармония). А в момента не само България, но и целия свят е изпълнен с дисонанси. И под "гений" тук не разбирам Моцарт или което и да е друго име, останало в историята - такава порода гении вече не могат да бъдат произвеждани, материалът на епохата ни е друг. Моето виждане за гениалността в повечето сфери в настоящето и близкото ни бъдеще е по-скоро картина тип "коледни лампички". Моментни проблясъци на конкретни личности по целия свят, някои - в един и същи цвят, които заедно изграждат цялостния образ на културата ни. А дали ще има икони, чиито имена ще се споменават и след няколко столетия, това няма как да знаем. Ще има, ако ние ги направим такива, иначе ще си тънат в забвение.
Бе всъщност това, което искам да кажа е, че и гениите са хора, и те не са прави за всичко, объркват се, търсят, намират, спорят, и в крайна сметка гениалността е относителна и за абсолютно всеки може да се спори, бил ли е аджеба гений, или не. Но в крайна сметка тези, останали в историята, са точно тия, защото са признати от другите за по-добри, защото мнозинството е казало "Този е голям, ще го запомним, та дори и форумците от ПиСиМания да го знаят един ден".
А в днешно време хич не ни се нрави да признаем, че някой е по-добър от нас самите.
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 22:10
това беше рядко добро за този форум мнение.
|
|
|
|
 |
- Алминатора -
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 22:18
баце Рийд написа: федероските не са българско изобретение бе, катил
А аз да съм казал някъде, че са българско? 
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
 |
фитенс-маняк
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 22:26
еми ти всъщност нищо не каза
в смисъл, кво общо има тва къде е роден Моци с тва дали обича федерки?
|
|
|
|
 |
Нямам Ябълка
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 18 Яну 2012 23:40
той обича кУрасан но и то не е българско ястие
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 19 Яну 2012 00:04
Защо не направиш нова тема Защо Моцарт не се е родил в Япония? Мисля че ще стане по интресна понеже Япония е по-напред от българия, но Моцарт не се е родил и там дори.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 19 Яну 2012 00:38
Гении си се раждат навсякъде по света, друг е въпроса дали света изобщо разбира за повечето от тях и друг е въпроса какво се разбира под гений. Защото при изкуството нещата са субективни - Моцарт за едни може да е гений, за други не.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 19 Яну 2012 01:07
High_voltage написа: Зубро, добре, 10/10, напълно съм съгласен, ама стига с тоя заядлив и назидателен тон ебаси.. Дообре.
|
|
|
|
 |
Играя с котета
|
 |
В момента играе: С котенца.
|
|
Заглавие: Re: Защо Моцарт никога не се е раждал в България? Публикувано на: 19 Яну 2012 01:55
Раждал се е, но регионалната действителност не му е позволила да твори, а е бъхтал по 14 часа на ден примерно.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|