Бачка си замундата. Били я спряли само за три ISP-та. Във всеки случай, аз от години не я използвам - има много други добри тракери (рип рарбг) - например като 1337х. И аз пиратствам значително по-малко игри (а музика никак), но при филмите и сериалите единствено давам пари на HBO, щото ме кефят, а всичко друго си тегля. Практиките на Нетфликс (нискокачествено съдържание, канселиране на сериали след 1 сезон, тая простотия с паролите) провокират абсолютен бойкот, Прайм няма логика да го поддържаш (предвид че освен месечна такса понякога се налага да доплащаш за VOD), Епъла има яки неща от време на време и понякога си пускам някой абонамент за месец-два като се насъберат, Дисни е безинтересен и т.н.
Студиата отчитат главоломни загуби от поддръжката на стрийминг платформи (и създаването на съдържание за тях). В момента единствено Сони имат успешен бизнес модел, при който нямат своя стрийминг платформа, а си продават нещата на the highest bidder. Цялото това нещо със стрийминг платформите ми се струва че ще се спука в даден момент, тъй като не виждам как ще го направят доходоносно в дългосрочен план.
Интересно ми е какво ще се случи с потребителите и как ще се адаптираме - повечето от нас гледаме филми и сериали на телевизионни приемници, а не на лаптопи и голямото удобство на стрийминг платформите е, че всичко се случва много лесно. Повечето хора не им се занимава да си теглят от торентите и после да ползват хдми кабели или хромкасти ( <3 ), за да си пускат съдържанието на телевизорите. Ама като дойде момента, в който ще трябва да плащаш 100 лв месечно за 3-4 стрийминг платформи (от които обикновено има около 1 интересно нещо месечно), ще видим средностатистическия бай хуй как ще реагира. Ще гледа bTV Cinema и Kino Nova най-вероятно
![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)